DAB radio – Nu kun med DAB+ signal

DAB radio

De populære DAB-radioer findes i en mange prisklasser. Prisen afhænger af design, kvalitet og funktioner. I denne artikel sætter vi fokus på DAB+ radioer i forskellige prisklasser og kigger på, hvad du betaler for, når du investerer i en DAB-radio.

Pris og kvalitet hænger sammen

Som med så meget andet hænger pris og kvalitet også sammen, når der snakkes om DAB-radioer. Kvaliteten på DAB-radioer findes i mange afstamninger, og derfor gør prisen det også. De billigste DAB-radioer koster en 3-400 kroner og derefter fortsætter prisen opefter. Prisen afhænger af lydkvalitet, signal og funktioner. Men også en ting som design spiller ind.

DAB-radioer med funktioner

Flere og flere DAB-radioer har indbygget funktioner som bluetooth og CD-afspiller. Disse funktioner skyder selvfølgelig prisen i vejret, men langt de fleste DAB-radioer har dem allerede, så de kan være svære at undgå. Rigtig mange bliver dog også glade for at kunne koble musiktjenester til deres DAB-radio. En DAB-radio med CD-afspiller eller bluetooth starter oftest ved ca. 700 kroner.

Designet har indflydelse på prisen

DAB-radioen er ingen undtagelse. Du betaler også en pris for en flot design. Rigtig mange DAB-radioer har et udseende, der vil pynte i hjemmet, og det er producenten udmærket godt klar over. Derfor vil du også betale en skilling for en DAB-radio, der har et flot design. Det skal man være bevidst om. På mange punkter skiller DAB-radioen sig ikke ud fra så mange andre ting.

Dab+ radio

Et bredt prisleje

DAB-radioen starter som skrevet på et prisleje omkring 3-400 kroner. Men derfra og så til den dyreste er der mange tusinde kroner. Derfor skal man også være bevidst om, hvad man ønsker af sin DAB-radio, og hvad den eventuelt skulle kunne. På den måde kan du indskrænke prismarkedet og finde den DAB-radio, der passer bedst til dig. Du skal også beslutte, om du vil betale for design. Det er der nemlig en reelt fare for, at du kommer til.

Overvej prisen hvis du bor et sted, hvor der er mindre god dækning

Der er en dækningsprocent på 98% i Danmark på DAB-radioer. Men selvom stort set alle kan tage de digitale signaler, så er det måske alligevel værd at undersøge din dækning på DR’s dækningskort. Hvis din dækning er mindre god, skal du måske kigge efter en DAB-radio med et godt signal. Sådan en radio kan godt være dyr, men alternativet er, at du får en rigtig dårlig lydkvalitet. Hvis du er på udgik efter et godt signal, kan du måske gå på kompromis med designet eller radioens funktioner.

Konklusion

Jamen hvad koster en DAB-radio så? Den koster alt fra en 3-400 kroner og opefter. Men du skulle nu gerne være lidt klogere på, hvad du kommer til at betale for, når du køber en DAB-radio. Det kan hjælpe dig med at vide, hvilken kvalitet du vil smide penge efter. Du betaler både for funktioner, design og kvaliteten af lyd og signal. Hvis du kun er på udkig efter en af disse ting, så kan det godt betale sig at undersøge nærmere, hvilken DAB-radio, der passer bedst til dit behov. På den måde kommer du ikke til at betale unødigt mange penge for noget, som du reelt ikke ønsker eller har brug for.