Ønsker du en billig sommerferie? Find en afbudsrejse!

Efterhånden som sommeren rammer Danmark med samme blidhed som bølgerne ved en fredelig strand, opstår ofte en længsel mod fjerne kyster, trods det ikke altid er det bedste for ens pengepung. Hvordan kan man mon finde en billig sommerferie? Det er her, hvor afbudsrejser træder ind i billedet.

Hvad er en afbudsrejse?

Afbudsrejser er rejser tilbudt af charterselskaber, når der stadig er pladser til overs på en given rejse. Dette sikrer, at de ikke spilder plads på busser, fly og hotelværelser til ingen verdens nytte. Det indebærer også at navnet ”afbudsrejse” er noget misvisende, da der ikke er tale om nogen rejser, der er blevet annulleret. Et mere passende navn ville være ”restpladsrejse”. Ingenlunde involverer en afbudsrejse besparelser, der kan gå over 50 % afhængigt af, hvornår man rejser.

Bedste tidspunkter at rejse

Hvis man ønsker at få et godt tilbud på en afbudsrejse, er det bedst at søge en rejse uden for de tidspunkter, hvor de fleste danskere har ferie. Det vil sige, at man skal undgå de tider, hvor skolerne har ferie. Det udelukker i langt de fleste situationer juli måned, men det kan hænde, at der er nogle enkelte afbudsrejser tilgængelige. Bare regn med at priserne kan være høje. Særligt hvis det tilfældigvis regner i Danmark kan man ende op med at skulle betale mere end 3000 kr.

De mest optimale tidspunkter er nogle uger før eller efter sådanne ferier som sommerferien, efterårsferien, juleferien, vinterferien og påskeferien. Særligt hvis man vælger et tidspunkt i intervallet mellem slutningen af oktober og midten af november. Her kan man opnå tilbud med hotel og fly inkluderet for under 1000 kr. Selvfølgelig afhænger ens fleksibilitet af ens familie- og arbejdssituation. Er man single har man naturligvis mere frihed til at vælge, end hvis man har en partner og børn i skolealder. Alt i alt kan den billigste sommerferie blive fundet nogle uger efter juli.

Hvordan finder man tilbuddene?

En af de bedste måder at finde tilbud på afbudsrejser er gennem en af de mange rejsesøgemaskiner, der findes på markedet. Heriblandt er travelmarket.dk, som sammenligner mange forskellige rejsebureauers priser for at finde den billigste rejse til dine behov. Man har også den fordel, at man her kan følge med i prisudviklingen på sine favoriserede rejser. Yderligere har travelmarket.dk en app, hvori man kan vælge en rejse og blive sendt videre til det pågældende rejseselskab, hvor man så kan bestille rejsen. Alternativt kan man sende den videre til sin computer, hvor man dernæst kan købe den.

Nogle tricks til at finde den billigste rejse

Et af de mest simple tricks til at finde en billig rejse er at være så fleksibel som mulig. Det indebærer for eksempel at være åben for at vælge en anden lufthavn, end man lige havde i tankerne. Ofte har de større lufthavne de billigste charterrejser, men samtidig har nogle af de mindre gratis parkeringspladser. Man kan desuden lade sin rejse være uspecificeret, sådan at ens ophold kan variere drastisk. Det kan være, at man blot får et simpelt hotel. På den anden side kan man ende op med et firestjernet hotel.

En af de bedste måder at finde en billig rejse er ved at undgå nogle af de mest populære rejsemål, da deres efterspørgsel presser prisen i vejret. Snarere prøv at finde et af de steder, der ikke er meget snak om.

Endelig kan man vælge at rejse med kort varsel. Dette er dog lettest, hvis man kun er nogle få personer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here