Smartwatch kan aflæse håndbevægelser

Det er velkendt, at et smartwatch ved, hvornår brugeren går, løber og sover. Fremover kan det også blive muligt for et smartwatch at tyde brugerens håndbevægelser, så uret nøjagtigt ved, hvad personen foretager sig i løbet af dagen. Det kan være at skrive på et tastatur, klappe hunden, vaske hænder eller noget helt fjerde. Den nye opfindelse kan forbedre diverse apps. 

25 håndaktiviteter fra hverdagen

Amerikanske forskere har brugt et almindeligt smartwatch til at finde ud af, hvornår brugeren spiller klaver, vasker op, klipper med saks eller udfører anden håndaktivitet. Forskerne har foretaget nogle ændringer i operativsystemet og udnyttet urets accelerometer og en app til at genkende håndbevægelser.

Indtil videre har udviklerne formået at genkende håndbevægelser, som er associeret med 25 forskellige håndaktiviteter fra hverdagen. Genkendelsen er sket med omkring 95 procent nøjagtighed.

Det specielt programmerede smartwatch er testet på 50 personer, som har båret uret i næsten 1000 timer, mens de har udført forskellige hverdagsaktiviteter.

Forskerne bag opfindelsen holder til ved forskningsuniversitetet Carnegie Mellon University i USA. Universitetet er verdensførende inden for teknologiske fag.

Opfindelsen kan forbedre apps

Mange smartwatch-apps vil kunne gøres mere intelligente, hvis enheden kan aflæse hændernes aktivitet. Det formoder forskerne bag det nye smartwatch. For eksempel vil visse sundhedsapps kunne give et overblik over brugerens gode og dårlige vaner. Det kan være tandbørstning og rygning af cigaretter.

Personer, der er i gang med at lære en ny færdighed, kan også få gavn af urets nye funktion. Blandt andet vil uret kunne give feedback til personer, der lærer et nyt musikinstrument.

Det nye smartwatch vil også kunne lære ikke at afbryde brugeren i bestemte situationer, vurderer udviklerne. For eksempel når personen bruger køkkenknive eller betjener tunge maskiner. 

Er en person ved at udvikle motorisk svækkelse, for eksempel Parkinsons sygdom, vil uret også kunne give besked om det ifølge forskerne.

Fremtidigt arbejde vil sandsynligvis have fokus på udvikling af apps med ovenstående forbedringer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here