Top 7: De bedste rejseapps- og gadgets

rejseapps- og gadgets

Verden bliver mindre.
I 2016 har du mulighed for at rejse direkte til Las Vegas, New York eller Florida med et fly, der på turen med intelligent lyser mindsker din jetlag, har over 200 timers underholdning og flyver adskillige gange om dagen fra Københavns Lufthavn i Kastrup. Og prisen?
Du kan finde flybilletter fra blot et par tusinde kroner tur / retur.

Fordi at verden bliver mindre, kommer vi også oftere ud at rejse. Vi ser fjerne destinationer og tager oplevelser med hjem.
Den teknologiske udvikling afspejler sig ikke alene i billige flybilletter, men også i sjove, spændende og brugbare gadgets og apps, du kan tage med på rejsen.
Her i artiklen sætter vi fokus på 7 af de mest spændende allerede eksisterende apps, gadgets og tendenser inden for rejsebranchen – således et udsnit over, hvad du kan glæde dig over lige nu, men også hvad du kan glæde dig til i fremtiden (se især punkt #7 her).

Bose QC25

bose-qc25

Selvom moderne fly såsom Beings 787-Dreamliner larmer meget mindre end tidligere modeller, så er det stadig svært at falde i søvn, mens du er på et fly. Især hvis du sidder tæt på børn.
Løsningen her hedder støjisolerende høretelefoner. Ikke alene kan du sætte noget behageligt og afslappende på som fx hvallyde eller podcasts, men høretelefonerne kan også afskærme den lyd, der kommer udefra.
Et af branchens bedste eksemplarer stammer fra Bose og hedder QC25. De står dig lige nu i under 2.000 kroner, hvis du køber online fra POWER eller Elgiganten.
Og det er et godt køb, for det gør rejser med tog, i fly og i bus mere behagelige. Det skåner også din hørelse på sigt, du ikke behøver at skrue højt op for volumen for at høre for bare motorstøj.

AirHelp app

Den intensive konkurrence blandt lavprisflyselskaberne betyder, at overbooking sker hyppigere end tidligere.
Overbooking forekommer, når der er solgt flere billetter på et fly, end der er plads til.
Nogle gange sker det ved et uheld – men ofte er det noget flyselskaberne spekulerer i, fordi der til de fleste afgange er en eller flere personer, der ikke møder op. Men når alle så møder op, har flyselskabet et problem.
Dette problem – og når du i øvrigt bliver udsat for flyforsinkelse – kan AirHelp, Flyhjaelp og andre virksomheder hjælper dig med.
Ifølge EU-reglerne i EC-261, har du som flypassager ret til kompensation fra flyselskabet, når du bliver offer for overbooking, aflysning eller forsinkelse over 3 timer, med mindre det ikke er flyselskabets egen skyld.
Hvis Islands vulkaner igen går i udbrud, får du således ingen erstatning – men i de fleste tilfælde gør du, for her er det strejker, manglende piloter, tekniske problemer eller overbooking, der fører til, du bliver efterladt i lufthavnen.
Kompensationerne starter ved 1.500 kroner og går op til 4.500 kroner. De førnævnte firmaer kan tage kampen for dig mod 20-30 % af beløbet – og de skal kun betales, hvis det lykkes dem at kradse kompensation ind til dig.
Dét er en god forretning.

Macbook

macbook-gold

Du skal selvfølgeligt have en computer med ud at rejse – og du kan lige så godt vælge den bedste fra starten af.
Med en Macbook – ikke Air, Pro, bare Macbook – får du en computer, der:

  • Med 12 tommer er nem at tage med under armen og i flyet
  • Holder batteri i 12 timer og mere til
  • Og er behagelig at skrive på trods størrelsen, da den har fået ekstra store taster

Ulempen er – som ofte med Apple – prisen, der rammer de 8.000 kroner for den mindste model.

Du kan dog glæde dig over, at Apples produkter taber forholdsvis lidt af deres værdi over flere år, så du har mulighed for at sælge videre, skal du en dag opgradere eller sælge fra.

Avalanche North Face Patrol 24

Skal du på skiferie i skisæsonen 2016-2017 ?
Så bør du overveje en Avalanche North Face Patrol 24 – især, hvis du har planer om at gå offpiste enten på dine ski eller dit snowboard.
Det er en rygsæk, der kan redde dit liv, hvis du bliver fanget i (eller udløser en) lavine.
Rygsækken folder sig ud på samme måde, som du kender det fra en airbag i biler.
På den måde bliver der skabt plads rundt omkring dig, du kan trække vejret i, og så du har mulighed for enten at grave dig fri eller ringe efter hjælp.
Uundværligt, hvis du er typen, der ikke kan holde dig på pisterne, men skal ud på eventyr i stedet.

Dual Sim Telefon

En af de i praksis største udfordringer med at rejse i dag er, at du mister det mobile internet på telefonen.
3 Like Home hjælper dig i nogle europæiske lande og USA – men rejser du til fx Thailand eller Afrika, er du i problemer uanset hvad.
Det er et problem, du kan løse med en dual SIM-telefon såsom fx One Plus 3 eller nogle Samsung-modeller.
Med Dual SIM-telefoner, kan du indsætte 2 SIM-kort og herved modtage og ringe fra 2 forskellige numre.
Har du dit normale danske SIM-kort i som standard, kan du således tilføje et lokalt SIM-kort med forudbetalt data og have internetforbindelse overalt – samtidigt med at danske venner, familie og kolleger stadig kan fange dig på dit sædvanlige telefonnummer, hvis du har behov for det.

Solcelleoplader

Hvis næste ferie er en vandreferie eller på anden måde foregår væk fra civilisationen, bør du overveje en solcelleoplader.
Med en solcelleoplader har du mulighed for at oplade din telefon og computer, selvom du ikke er tæt på en stikkontakt.
Solcellers effektivitet udvikler sig med hastige skridt, og i dag kan du købe en solcelleoplader til et par hundrede kroner – eksempelvis hos mobiltilbehørsbutikken Incover – der med et par timer i telefon kan gøre store fremskridt især for din telefons batteri.

Smart Luggage

mart-luggage-bluesmart-vejer-sig-selv

Sidste punkt er en spændende tendens, vi lige nu kan se i rejsebranchen.
Problemet er simpelt: Din kuffert er dum. Den er klodset, bliver væk og den er dyr.

Smart luggage skal gøre din kuffert til en hjælp på rejsen ved at:

  • Have indbygget GPS, så du kan spore den, hvis den bliver smidt væk af flyselskabet eller stjålet under rejsen
  • Veje sig selv, så du altid ved, om du er over flyselskabets grænse
  • Oplade din telefon med et indbygget batteri; kuffert og powerbank i en samlet løsning

Og meget mere.

Lige nu er der endnu kun få producenter såsom Barracuda, Raden og Bluesmart – men området er i stærk vækst, og du kan regne med at se de første spændende produkter på hylderne også i danske butikker i løbet af de kommende måneder og år.