Hvordan fungerer transskribering af interviews?

Der kan opstå flere situationer, hvor man har brug for at få transskriberet et eller flere interviews. Det er et omfattende stykke arbejde at transskribere et interview, og bør derfor overlades til nogen, der arbejder professionelt med dette.

Hvad er transskribering?

Når man arbejder med transskribering, arbejder man med at omdanne lydoptagelser fra tale til tekst. Denne lydoptagelse kan stamme mange steder fra, men kan eksempelvis være fra et interview til en rapport, en samtale e.l.

Formålet med at få transskriberet et interview kan derfor også være mange. Det kan skyldes, at der skal foretages en analyse af relevant interviewdata, hvilket er lettere, hvis det er nedskrevet. Det kan også være med henblik på at udvælge den rette kandidat efter en række jobsamtaler.

Hvordan transskriberes et interview?

Der findes flere måder, hvorpå et interview kan transskriberes. Der findes nemlig ikke en fast skabelon, der egner sig til ethvert interview eller ethvert behov. Som følge af dette, er der heller ikke én bestemt fremgangsmåde, der skal følges.

Som regel bruges der specifikt software til at lave en transskribering, men i bund og grund kan Microsoft Word i kombination med et hvilket som helst lydafspilningsprogram bruges. Software lavet specifikt til transskribering gør dog arbejdet lettere.

Uanset valg af programmer, foregår arbejdet dog på stort set samme vis. Det foregår nemlig ved, at vedkommende, der transskriberer, lytter til lydfilen, mens han eller hun skriver ned. Det er derfor et arbejde, der kræver, at man er hurtig på tasterne.

Transskribering er et omfattende arbejde

Langt de fleste vælger at udlicitere deres arbejde med transskribering. Det skyldes, at det er et meget omfattende og tidskrævende stykke arbejde. Dertil er man sikret et både bedre og hurtigere resultat, hvis man vælger at udlicitere det.

Har du selv brug for professionel assistance til transskribering, kan du finde hjælp her. Ofte kan det ikke betale sig at gøre det selv, da arbejdet er for tidskrævende og for omfattende. Derfor rådes du til at udlicitere det til nogen, der arbejder med det professionelt.

​​Det skyldes primært, at en særlig ekspertise inden for transskribering medfører, at arbejdet går hurtigere. Derudover sikrer det også, at resultatet bliver bedre. Med andre ord, kan det faktisk ikke betale sig ikke at udlicitere det.

Hvem har brug for at få transskriberet et interview?

Som der også tidligere er givet udtryk for, kan der være flere årsager til, at man har brug for at få transskriberet et interview. Det kan være i forbindelse med en række jobsamtaler, interviews til en rapport e.l.

Uanset årsagen til, at transskriberingen er nødvendig, er man selvfølgelig afhængig af, at transskribering er udført korrekt. Samtidig har man ofte også brug for det færdige resultat inden for en overskuelig periode.

Af disse årsager bør man altid søge hjælp til en sådan opgave. Det er især gældende, hvis du også har en masse andre arbejdsopgaver, du skal forsøge at finde plads til i din arbejdsdag. I så fald kan du fokusere på disse, mens andre klarer din transskribering.