Hastighedstest – hvor hurtigt er mit internet?

Test hastigheden af dit internet

Med en bredbåndsmåler kan du teste din hastighed på din computer. Du finder en gratis hastighedstest herunder, som på få sekunder kan give dig et vejledende testresultat.

Det er ikke kun på din computer, du kan tage testen. Den kan også bruges til forskellige bredbåndstyper (f.eks. mobilt bredbånd samt fibernet).

Det unikke ved bredbåndsmåleren er, at den kan anvendes til såvel iPhone samt iPads. Den kan måle Mbit/s på både upload samt download.

Herunder kan du læse mere om, hvorfor en test af hastigheden på dit internet er til din fordel. Og du får vejledning til at kunne udføre den mest præcise test.

Disse faktorer kan påvirke resultatet af testen

Når du tester din hastighed, er der flere faktorer, du skal være opmærksom på for at få det mest retvisende billede af din aktuelle internethastighed.

  • Downloadaktivitet
  • Placering af trådløs router
  • Aktuel netværksdækning
  • Datatunge programmer
  • Flere bruger på internettet på samme tid
  • Tidspunkt for gennemføring af test

Samlet set anbefales det, at du ikke har store programmer kørende eller er i gang med at downloade filer, når du gennemfører en internet hastighedstest.

Du skal så vidt muligt teste din hastighed, når der forventes at være færrest personer på forbindelsen (det kan være om formiddagen i hverdage). Og du skal sikre dig, at der ikke er flere, der bruger nettet på samme tid, da dette element vil nedsætte din hastighed på nettet betydeligt.

Det anbefales, at du befinder dig maksimum 10 meter væk fra din trådløse router i forbindelse med en internettest.

Hvorfor bør jeg tjekke min internethastighed?

Vi bruger i stigende grad både mobil, tablet og computer til at læse, købe, sælge, kommunikere mv. Din internet hastighed har stor betydning for dig på daglig basis, når det handler om at have så gnidningsfri brug af internettet som muligt.

Ved at tjekke hastigheden på dit internet kan du opnå kendskab til din nuværende hastighed og undersøge, om der er andre og måske mere egnede forbindelser for dig at gøre brug af.

En internet hastighedstest kan afsløre, hvor det vil være mest gunstigt for dig at have din router placeret i hjemmet.

Det kan sagtens hænde, at du egentlig har en hurtig hastighed, men at din router er langsom, fordi den på et bestemt sted har svært ved at modtage internetforbindelse.

Derfor kan en internettest hjælpe dig med at få mest muligt ud af din internetforbindelse.

Er I flere i husstanden, som streamer eller gamer meget på samme tid, kan hastighedsmåleren være med til at vise, om I har brug for en højere bredbåndshastighed.

Hvor præcist kan hastighedsmåleren måle?

Da der er flere faktorer, som kan gå ind og påvirke testresultatet, afhænger præcisionen af, hvor optimale vilkår hastighedstesten har.

Dog kan du med enkle forhold skabe de bedste betingelser for at opnå så præcist et testresultat som muligt.

  • Lad din computer være direkte tilknyttet din router via et kabel og slå din trådløse internetforbindelse fra
  • Sluk samtlige enheder som også anvender dit netværk (f.eks. printer)
  • Luk alle programmer samt tjenester som anvender netværket

Det er ikke kun programmer på din browser, du midlertidigt skal lukke ned. Det gælder også dine beskyttelsesprogrammer i form af firewall samt antivirus.

Det er vigtigt at få åbnet og aktiveret dem igen, når din internet hastighedstest er afsluttet.

Selv dine almindelige husholdningsapparater kan influere på testresultatet ved at påvirke signalstyrken.

Tjek din upload-hastighed

For dig som spiller spil på internettet, anvender Skype til kommunikation over længere distancer eller ofte sender større filer har din upload-hastighed stor betydning.

Når du står overfor at vælge nyt bredbåndsabonnement eller vil undersøge, om du kan få en hurtigere hastighed, skal du interessere dig for, hvor hurtigt du sender data.

Dette har også betydning for dig, som arbejder hjemmefra.

Når du tester din hastighed på internettet med Bredbånd.dk’s hastighedsmåler, kan du følge med i selve upload-analysen.

Analysen bliver visuelt angivet på din skærm, hvor du kan følge med i Mbit/s. Des mere Mbit/s du har, des hurtigere kan du uploade billeder til f.eks. sociale medier.

Tjek din download-hastighed

Download-hastigheden har stor betydning for mange, da vi ofte downloader spil, programmer, filer mv. Med bredbåndsmåleren kan du nemt se, hvor hurtig din aktuelle hastighed er.

Det er både dit gennemsnitlige forbrug af internet, antal personer i husstanden samt internetaktiviteter, som er medvirkende til at afgøre, hvad den optimale hastighed for dig vil være.

Des mere Mbit/s (megabit pr. sekund) du har, des hurtigere kan du downloade diverse filer eller spil.

Til den gennemsnitlige forbruger som primært surfer på internettet, anvender netbank samt streamer musik og film, vil 30-50 Mbit være optimalt.

Dog er behovene for internethastighed individuelt fra husstand til husstand.

I takt med at vores digitale adfærd tager til i omfang, stiller det også stigende krav til hastigheden på vores internetforbindelser.

Test også din mobil og andre enheder

Mange bruger mobil eller iPad som deres sekundære computer eller fjernsyn. Dette stiller krav til hastigheden, da flere og flere film og serier bliver vist i 4K-kvalitet. Det har stor betydning for din film- eller spiloplevelse, at din internethastighed matcher dine behov.

Du kan med fordel benytte dig af bredbåndsmåleren fra Bredbånd.dk, da den kan fungere på flere digitale enheder foruden din computer.

Selvom der findes andre tests på markedet for at tjekke internet hastighed, giver de langt fra alle mulighed for at måle din hastighed på din iPad eller iPhone. Det har stor værdi for dig at kunne teste din internethastighed på andre enheder, da vi i løbet af dagen gør lige så meget brug af både mobil og tablet til at klare almindelige opgaver.

Sammenholdt med andre hastighedsmålere, tager det kun få sekunder at benytte dig af testen fra Bredbånd.dk.

Hvis du tester din hastighed på mobilen, og i mens du er på farten, er det vigtigt, at du holder stille, mens du gennemfører testen. For at få det mest præcise resultat, skal du finde det sted med det stærkeste signal til mobilnettet.

Dette gør det effektivt for dig at undersøge din aktuelle hastighed på din mobil eller iPad.

Test helt gratis nu

Det er nemt, simpelt og gratis at benytte dig af bredbåndsmåleren. Du får svar efter få sekunder, og det er muligt for alle besøgende at benytte sig af denne service.

Uanset hvor du bor i landet, har du mulighed for at benytte dig af forskellige internetudbydere.