Vi mærker internethandlens voldsomme vækst i Danmark

Online handelen stiger i disse år. Par sidder foran computeren.

Innovation og iværksætteri var et af de helt store emner sidste år, og dette kan godt forstås. Internettet vokser siden dets opståen stadig med voldsom fart, og ligeledes gør handlen på internettet. Der kommer hele tiden flere og flere webshops, der sælger alt lige fra trampoliner til fødevarer. Det mest populære, der handles over nettet blandt danskere, er rejser, men der handles med stort set alt over nettet.

En nyere ting, som er blevet populært henover de sidste par år er internethandel med dagligvarer. Disse bliver i stigende grad handlet mere og mere over nettet af danskerne. Grunden til dette kan være, at vi ofte er på farten og gerne vil spare tid. Andre grund kan være, at smartphones er blevet er allemandseje, og at internettet simpelthen har gjort det nemmere at blive virksomhedsejer.

Det er blevet nemmere at blive virksomhedsejer

I en rapport lavet af DIBS ses det, at antallet af danske webshops steget med 20% fra 2015 til 2016, hvilket er en markant fremgang. Det ser altså ud til, at der kommer til at være rigtig mange e-handelsmuligheder i fremtiden. En af grundene til dette kan være, at internettet simpelthen har gjort det nemmere at blive virksomhedsejer.

Det er nemmere at starte sin egen butik med internethandel, eftersom der er så meget hjælp at hente online, og så er der også en række økonomiske fordele ved at starte en virksomhed online.

Webshops og affiliate marketing er blevet populært

De fleste nye online virksomheder er webshops, der sælger ting direkte online, men især affiliate-sider er også blevet populært online. Her lægger virksomhederne en del af ansvaret for salg over på deres affiliates, ikke sagt de som sådan er afhængig af det. Det er dog en måde at få mere trafik og dermed også salg på, idet du har en ekstern side til at promovere dine produkter. Heraf gives blot en provisionssats, typisk pr. salg eller pr. lead. Win/win for både virksomheden, der er annoncør og siden og personer der er affiliate for denne.

Vi vil gerne være effektive med internethandlen

En ting, man også ser mere og mere inden for handel, er e-handel med dagligvarer. Dette kan skyldes, at vi er blevet mere og mere sparsommelige med vores tid til andre ting. For eksempel vil man gerne nå at have tid til de praktiske ting i hverdagen som at hente børnene fra skole, og derudover fritidsting som den daglige fitnesstræning.

Mulighederne for at handle dagligvarerne over nettet, og derfor slippe for at bevæge sig ned i den fysiske dagligvarebutik, giver os altså mere tid til at nå andre vigtige ting i hverdagen.

Smartphones gør internethandel populært

En anden ting, der er skyld i den stigende internethandel er, at en smartphone nærmest er blevet et allemandseje. Den er noget, vi hele tiden har med os, og som vi hele tiden tjekker for informationer og opdateringer på, hvad der sker omkring os. Og så bliver vi hele tiden udsat for tilbud og reklamer igennem den.

Her har mange online virksomheder og internetsider udviklet platforme og designs, der er målrettet smartphones. Derfor kan de fleste webshops tilgås fra en smartphone, og vi har altså derfor mulighed for hele tiden at være på indkøb – også mens vi laver alt muligt andet. Desuden skal man efterhånden sjældent have dankortet op ad lommen, når man køber over nettet, eftersom andre muligheder som Mobile Pay gør det nemt at afslutte et køb med et enkelt swipe.

Nutidens stigning i internethandel spænder bredt

Der findes utallige af webshops, danske som udenlandske, og der er ingen grænser for, hvad der bliver købt over nettet. Et eksempel på en stigning i Danmark er den online salg af trampoliner.

Det bliver nemlig også mere og mere populært at handle større ting over nettet, da det igen bidrager til, at man som bruger får en mere simpel og overskuelig hverdag, hvor der er plads til at nå flere af de daglige gøremål.

Flere og flere webshops, som forhandler specifikke ting som Berg have trampoliner dukker på overalt. En af de smarte ting ved en webshop med trampoliner er simpelheden for brugeren ved at bestille noget, der er let at danne sig et overblik over på den enkelte webshop, og så bliver det leveret til ens hjem kort tid efter.

Internethandlen er en evig vækstbombe

Internethandlen stiger år for år, og den er kommet for at blive. Vi vil gerne gøre livet mere og mere simpelt, og vi går i sær i Danmark op i at spare på vores dyrebare tid. I dag kan alle starte en virksomhed online, og den evige udbredelse af internettet gør kun mulighederne større.

Affiliates gør mulighederne for at tjene penge uden at satse stort økonomisk, og smartphones giver mulighed for at nå ud til alle på alle tidspunkter. Fra 2015 til 2016 steg omsætningen for internethandlen i Danmark med 12 mia. kroner, og med det evigt, voldsomt voksende internet, så lader det til, at sådanne stigninger kun vil fortsætte i fremtiden.