Den stigende popularitet af eSIM til rejser i udlandet

Smartphones er blevet et af de vigtigste, hvis ikke det vigtigste, kommunikationsværktøj i dag. Smartphones fungerer ikke af sig selv. For at få forbindelse til internettet skal du bruge en WiFi-forbindelse, et SIM-kort eller et eSIM-kort.

eSIM bliver et mere og mere populært valg i forhold til traditionelle SIM-kort, især for globale rejsende. eSIM tilbyder en række fordele i forhold til sit fysiske modstykke, herunder bekvemmelighed og miljøvenlighed. Lad os sammenligne traditionelle SIM-kort og eSIM nedenfor.

Traditionelle SIM-kort

Et SIM-kort (subscriber identity module) er et integreret kredsløb, der gemmer et IMSI-nummer (international mobile subscriber identity) og dets nøgle. Dette kort bruges til at identificere og autentificere abonnenter på mobiltelefonenheder. Kort sagt giver SIM-kort unikke identifikationsnumre.

SIM-kort er blevet uadskillelige fra mobiltelefoner. Det anslås, at der var ca. 7,3 milliarder 5G-abonnementer i 2015. Efterhånden som antallet af mobile internet-of-things (IoT) og 5G-netværk stiger, vil antallet stige endnu mere hvert år.

Fordele ved eSIM

Nedenfor er en række fordele ved eSIM for rejsende, når de rejser i udlandet.

Ro i sindet

Hvis du har et eSIM, mens du rejser, kan du slippe for at finde offentlige Wi-Fi-spots. Lad os sige, at du vil rejse til USA på ferie. Køb et USA eSIM, før du tager afsted, så du kan holde forbindelsen under rejsen.

Bekvemt at skifte internetdækning

Takket være eSIM behøver du ikke manuelt at skifte SIM-kort, når du rejser til forskellige lande. Det eneste, du skal gøre, er at ændre din internetdækning med kun et par konfigurationstrin.

Billigere omkostninger

eSIM-abonnementer er normalt billigere og mere overkommelige end dataroamingpakker på traditionelle SIM-kort.

Ingen grund til at ændre telefonnumre

Dit standardtelefonnummer kan stadig bruges med et eSIM, selv hvis du rejser til udlandet. Fordi du ikke bruger fysiske SIM-kort, forbliver dit nummer det samme.

Miljøvenligt

Fysiske SIM-kort efterlader plastik- og metalaffald, når de ikke længere bruges. Selvom de er små, er de ikke lette at nedbryde. eSIM løser dette miljøproblem ved ikke at efterlade noget fysisk affald og samtidig udlede mindre CO2.

Ulemper ved fysiske SIM-kort

På trods af den allestedsnærværende brug af traditionelle SIM-kort, har de nogle ulemper. For eksempel er gamle SIM-kort større end de nye. Det bliver problematisk, hvis folk bruger det samme nummer gennem årtier. Ældre SIM-kort kan som regel ikke passe i nyere smartphones.

En anden ulempe er den begrænsede servicedækning. De fleste traditionelle SIM-kort er designet til kun at fungere i producentens hjemland. Selvom nyere SIM-kort tilbyder roaming-tjenester, kan de være dyre.

Dette problem bliver værre for internationale rejsende. De kan blive tvunget til at købe dyre dataroamingpakker bare for at sikre, at deres SIM-kort kan fungere i udlandet.

Den mindre størrelse på nyere SIM-kort bliver også et problem, da de bliver lettere at miste.

Fremkomsten af eSIM

Et indbygget SIM-kort (eSIM) er en indbygget lille chip inde i din enhed. Du kan aktivere et mobilabonnement med et eSIM uden at købe et fysisk SIM-kort.

eSIM giver brugerne mulighed for at have flere eSIM-profiler. Det betyder, at folk kan have flere telefonnumre på en telefon på én gang.

Google og Apple var de første virksomheder, der inkorporerede teknologien i deres telefoner. Takket være denne udvikling behøver brugere af de nyeste Android- og iPhone-produkter ikke længere at købe fysiske SIM-kort.

For at aktivere et eSIM skal brugerne blot scanne en 2D-kode (eller BIDI-kode) fra operatøren for at overføre eSIM’ets konfiguration til det virtuelle kort. Derefter skal brugerne gennemføre flere trin for at afgøre, om eSIM kun skal bruges til data eller med opkald.