5 smarte gadgets og dimser til din computer

gadgets til computer

Hej med dig! Mit navn er Simon Hansen og hvad du får i denne gæsteblog er en bunke fede gadgets, der absolut ikke har anden sammenhæng, end at de alle relaterer til en computer.
Mangler du noget nyt og fantastisk til dig selv eller en god ven der snart har fødselsdag? Så er det her du finder den geniale ide! Lad mig kaste dig ud i det!

Det vinklede netværkskabel

Jeg har selv en hjemmeside omkring Netværkskabler. En af de ting jeg i den sammenhæng er faldet helt og aldeles pladask for er det vinklede netværkskabel. Det kan købes praktisk taget i alle webshops der handler med netkabler, men er alligevel et produkt jeg ikke rigtigt har set nogle benytte sig af i virkeligheden.

Som du måske har gættet, er det i virkeligheden ikke andet end et netværkskabel, hvor ”enden” er bøjet 90 grader. Dette har dog den relativt smarte betydning, at computere og switches hvor netværkskablet gerne falder ud er sat ud af spillet. Ligeledes bliver det muligt at ligge det ind til et hjørne.

To funktioner jeg virkelig har manglet mange gange, men ikke har tænkt over, at der faktisk er en god løsning på.

”Griffin Beach Universal Remote Control”

griffinbeachuniversalremotecontrol

Et helt andet emne og et helt andet produkt er “Griffin Beacon Universal Remote Control”. Det lyder indviklet, men er faktisk ganske simpelt. En radiobølge-se

nder (kassen/boksen) opsættes i dit hus et eller andet sted i rummet du vil benytte det.

Du henter så en tildelt app til din smartphone og starter den (Benyt Android eller iPhone -> Ikke tilgængelig for brugere af Windows Phone). Derudover får du lige tændt produktet og slået Bluetooth til på din smartphone, således at du kan forbinde dem. Når du har gjort dette, er din smartphone pludselig en fjernbetjening. Det betyder at du nu kan gøre lige akkurat hvad du vil på både dit fjernsyn og din mobil på en og samme tid.

Har du andre produkter som kan styres af en fjernbetjening, kan du også bruge produktet i forbindelse med disse. Så i princippet kan du faktisk styre en større del af dit hus uden større problemer (kræver blot at du parrer fjernbetjening og enhed som du ellers ville have gjort med en universalfjernbetjening – deres frekvens skal passe sammen).

Prisen ligger omkring de 300-400 kroner – jeg er desværre ikke nået frem til billigere eller lignende alternativer.

Pogoplug – Dropbox men smartere

Et andet rigtigt fedt produkt, er for dig der elsker Dropbox. Du har sikkert opdaget at Dropbox har sine begrænsninger i forhold til, hvor meget du må have lagret uden at betale for det. Det er naturligvis klart nok, men er samtidigt utroligt synd, da softwaren er helt fantastisk.

Der findes dog en løsning, som kan købes på Amazon for omkring 60-70 kroner, som løser dit behov. Basalt set er der tale om en lille kommunikationsenhed ved navn Pogoplug, som gør det nemt at dele dine filer med andre enheder. Igennem softwaren vælger du selv, hvilke mapper og filer der skal deles med andre enheder, hvorefter du, når du forlader dit hjem, blot kan connecte til Pogoplug og hente de filer du har brug for. Dette kræver dog at din PC er tændt – alternativet er at du, i stil med Dropbox, køber plads i Cloud for et engangsbeløb.

Altså en glimrende mulighed for dig, der allerede har din PC tændt alligevel. Er dette ikke tilældet, må du købe pladsen i Cloud eller finde en anden løsning – flere og flere kommer hele tiden til.

Speck – hold din laptop i live på farten

Det er ikke så få af os, der har prøvet at tabe den rygsæk hvori vores bærbare computer og bedt til alle de guder vi er kunnet komme på for, at vores skolearbejde eller laptop i det hele taget måtte være afgået ved døden. Dette er et firma ved navn Speck ved at lave om på.

Firmaet er kendt for at have lavet en del lækre og yderst holdbare cases/covers til iPhones og har nu begivet sig ud i at producere rygsække der sikrer at din laptop ikke tager skade under transport. Dette sker ved at lave rum der perfekt passer til din laptops størrelse, og fore dem ekstra godt, samt tilføje beskyttende ”knopper” som kan give sig. Derudover laves der rum til forskellige gadgets og gear, således at din computer ikke kommer til at ligge op af hårde objekter, som ender med at ødelægge laptoppen i sidste ende.

Der er naturligvis ikke nogen garanti for at det ikke skulle gå galt, men chancerne er mindre og prisen på tasken er små 350 kroner i USA, hvortil der dog skal ligges moms og told, hvormed vi ender omkring de 500 kroner. Men det koster de fleste rygsække/skoletasker af kvalitet faktisk.

Hold dig kølig i sommerheden – ”USB Bambo Seat Cooler”

usbbamboseatcooler

Bliver det også en anelse varmt for dig at sidde ved computeren i sommermånederne? Så er ”USB Bamboo Seat Cooler” lige noget for dig!

Måden du bruger produktet er, som du måske havde regnet ud, at din placerer din bagdel på den orange del af sædet og tilslutter det en USB port i din computer. De to grå blæsere (som ses i toppen af billedet) skal så placeres så du kan ånde, hvorefter de blæser frisk luft ind i puden, hvormed sædet under dig bliver holdt køligt og dermed køler under dig.

Om effekten er stor nok til at holde dig iskold er svært at sige, men alligevel synes jeg at det er et forsøg værd og overordnet set en rigtig fin ide!

Eventuelt går den også godt som en forholdsvis stor julegave, til en pris i USA på omkring de 500 kroner.

Tak fordi at du gad læse med. Det har været en fornøjelse at give dig ideer til dit næste (lidt fjollede) køb.

Mvh. Simon Hansen – NytNetværkskabel.dk.