Derfor hitter TikTok under COVID-19

TikTok er én af de mange sociale medier, der i øjeblikket hitter blandt børn og unge. Samtidig får flere og flere voksne øjnene op for den populære app, der har taget landet med storm. Men hvad er det, TikTok kan, som gør, at brugerne samler sig på tværs af appen og danser løs det bedste, de har lært? Det kan du læse mere om nedenfor.

Det skal du vide om TikTok

TikTok har intet mindre end 800 millioner aktive brugere på nuværende tidspunkt. Den vokser og nærmer sig Instagram, Snapchat og Youtube med hastige skridt. Appen stammer fra 2017, hvor den havde et andet navn. Her hed den musical.ly. Den blev opkøbt af et kinesisk firma ved navn ByteDance, som i forvejen havde en danse-app. De to apps blev siden til TikTok, som i dag er blevet er meget populært medie, der har mange af de samme interaktionsmuligheder som både YouTube og Snapchat.

Appen bliver primært brugt til mange forskellige videoer, der dækker over alt lige fra danse, udfordringer og pranks. Her kan brugerne opnå views. Opnår de helt op til 1000 views, går videoen viralt. Formålet er altså, at brugerne skal forsøge at skabe så godt indhold, at videoerne bliver delt med flest mulige mennesker. Selvfølgelig kun, hvis det er den intention, de går ind til det med. Sørger de for at være hyppigt aktive, vil de i sidste ende få flere belønninger fra appen, som giver dem adgang til endnu flere sjove funktioner. Ligesom på de øvrige sociale medier, kan brugere både like, kommentere og dele hinandens opslag. Derudover kan de følge hinanden, ligesom de gør på de andre medier.

Flere og flere bruger TikTok under karantæne

I takt med, at landet lukkede ned som følge af COVID-19, er flere og flere børn og unge blevet brugere på den populære kinesiske app. De har ikke haft mulighed for at møde op i skolen, og derfor er tiden blandt andet gået med at danse foran brugere på TikTok. Det har fået flere forældre til også at få øjnene op for, hvad TikTok er og kan. Hvis du stadig sidder med en undring over, hvad pokker appen kan bruges til, så er det altså ganske enkelt bare sjove små videoklip i mange forskellige afskygninger.

Videoerne kan vare op til 60 sekunder. Her kan du selv vælge, om der skal tilføjes musik, et filter en særlig tekst eller noget helt andet. Hvis du er bruger Spotify eller iTunes, får du igennem TikTok adgang til de to apps. På den måde kan du finde den musik, du synes allermest om.

Hvis du er lidt mere end bare et barn eller ung, så tvivl ej. Voksne er også mere end velkomne på appen, der skaber glæde og giver god underholdning blandt mange brugere. Se fordelene ved appen her:

  • Indstillinger og interaktionsmuligheder er nemme at navigere i
  • Du får som bruger lov til at være kreativ, hvor du selv kan lege med sjove teknikker og funktioner
  • Du kan danne nye sociale relationer eller være sammen med dine venner eller veninder virtuelt på appen (eller dine børn, hvis du er forældre)
  • Du kan blive endnu bedre til at danse, lægge make-up eller bage, hvis du følger nogle, der gør meget ud af disse tre hobbyer

Sådan bliver du god til appen

Uanset om du er forældre, barn eller ung, så er der altså rig mulighed for at prøve kræfter med den sjove app og blive endnu bedre inden for kort tid. For at blive rigtig god, er det altid en god idé at skabe et overblik over, hvad appen kan. For eksempel skal du være opmærksom på, at du kun kan lave 60-sekunders videoer. Derudover har du mulighed for at følge alle dem, du vil. Du skal blot finde deres brugernavn i søgefeltet og trykke ”søg”. Derefter er næste skridt at lære, hvordan du tilføjer sjove effekter og gør videoerne endnu bedre. Her får du en guide step for step til, hvordan du bliver bedre til TikTok:

  • Hvordan kan du skille dig ud fra mængden? Vælg noget, du er særligt god til. Det kan være, du mestrer at lægge make-up, bage, danse eller sætte hår
  • Gør videokvalitet ekstra god ved at tænke over baggrunden, lyset og vinklen
  • Få hjælp hos dem, der er særligt gode til TikTok. Det kan være, du har en ven eller veninde, der bare lige ved, hvordan man laver den perfekte video
  • Følg med i andres TikTok-videoer og bliv inspireret

Comments are closed.