Velfærdsteknologi gør en stor forskel på sundhedsområdet

Vi lever i en digital og teknologisk verden, hvor man efterhånden kan løse langt de fleste udfordringer med teknologi. Gennem teknologi er det ikke kun muligt at sikre underholdning i form af spil, streaming og meget andet. Teknologi, mere nøjagtigt velfærdsteknologi, er faktisk også en kæmpe gevinst på sundhedsområdet.

I denne artikel vil vi forsøge at dykke ned i, hvorfor velfærdsteknologi er guld værd og bør prioriteres endnu højere.  

Med velfærdsteknologi er der blevet skabt en verden af hjælpemidler

Velfærdsteknologi, der i nogle kredse er bedre kendt som frihedsteknologi, tryghedsteknologi og omsorgsteknologi, er noget, vi har meget svært ved at undvære i vores samfund i dag. Især den ældre del af befolkningen, personer med kroniske sygdomme og personer med forskellige fysiske og mentale handicaps nyder godt af velfærdsteknologien – og ikke mindst af alle de hjælpemidler, der udspringer fra forskellige velfærdsteknologier.

Hos Gloria Mundi Care ApS (og deres webshop) kan du skabe dig et overblik over nogle af de hjælpemidler, der er skabt på baggrund af velfærdsteknologier. Du vil sandsynligvis blive overrasket over, hvor mange smarte hjælpemidler man har formået at udvikle og fremstille.

Eksempler på teknologiske hjælpemidler:

  • Dynamisk elektrisk armstøtte
  • Løftestol
  • Interaktiv demenskat
  • Vinduespudserrobot
  • Gulvvaskerobot
  • Elektrisk spiseassistance
  • Fitness skrivebord
  • … og meget, meget mere!

Find mange flere imponerende eksempler hos den omtalte forhandler.

Hjælpemidlerne hjælper brugerne med at klare sig selv og skaber øget livskvalitet

Der er i høj grad brug for velfærdsteknologi og hjælpemidler til de mange personer, der af den ene eller anden grund har svært ved at klare sig selv i dagligdagen. Derfor er det glædeligt, at der er opfundet en verden af hjælpemidler, der ikke blot gør det nemmere for brugerne at klare sig selv, men også har en positiv indvirkning på brugernes livskvalitet.

Gloria Mundi Care ApS er en af de virksomheder, der har gjort det nemt at finde hjælpemidler til ethvert behov. Fælles for alle deres hjælpemidler er, at de løser en eller anden udfordring, og så er det desuden et plus, at alle hjælpemidlerne er pakket ind i et lækkert design.

Eksempler på velfærdsteknologier

Velfærdsteknologi spænder efterhånden rigtig bredt – der findes nemlig en verden af forskellige teknologier, hvoraf nogle er mere populære og anerkendte end andre.

Der er f.eks. blevet udviklet mekanisk spisestøtte til personer, der lider af kraftig tremor (rytmisk rysten af hænder og arme). Med denne spisestøtte har brugerne mulighed for at opnå en naturlig spiseoplevelse uden behov for hjælp fra andre.

Et andet eksempel er hjælpemidler til bad og toilet. Disse hjælpemidler er primært tilegnet ældre og andre personer med mobilitetsproblemer, der har brug for lidt hjælp til at gennemføre både bade- og toiletbesøg.

Velfærdsteknologi er kommet for at blive og er bestemt noget, man bør holde øje med. De kommende år skal nok komme til at byde på en masse nye interessante teknologier.