Fem gode grunde til at vælge fibernet

Hvis du skal bestille en ny bredbåndsforbindelse, er der mange muligheder, der skal overvejes. Der er dog især ét vigtigt valg, der skal træffes i denne sammenhæng.

Du skal nemlig gøre op med dig selv, om du vil bestille fibernet eller en traditionel bredbåndsforbindelse. Herunder præsenteres du for fem gode grunde til, hvorfor du bør vælge en fiberforbindelse.

1. Høje hastigheder

Med en almindelig ADSL-bredbåndsforbindelse, er det sjældent, at du kan forvente en synderligt høj hastighed. Med rette beliggenhed og begrænset trafik kan du typisk ramme en hastighed på 40 Mbit/s til download og 10 Mbit/s til upload.

Det er dog slet ikke tilfældet med fibernet. Selv med billigt fibernet kan du få lynhurtigt internet (det går lynhurtigt med både download og upload).

2. Stabilt internet

På en ADSL-forbindelse falder hastigheden, og ustabiliteten bliver større, når flere brugere og enheder tilkobles netværket. Det er en irritationsfaktor for mange, men heldigvis er det nemt at undgå.

Fibernettet har en enorm kapacitet, hvilket sikrer, at der ingen begrænsninger er for, hvor mange der kan bruge forbindelsen på samme tid. Med fibernet er langsomt og ustabilt internet fortid.

3. Ens upload- og downloadhastighed

Du har sandsynligvis oplevet, at din uploadhastighed som regel er lavere end din downloadhastighed. Det er meget normalt, at det er tilfældet, hvis man har en ADSL-forbindelse.

Hvis du vælger at få installeret fibernet i din bolig, er du sikker på, at du får en ens upload- og downloadhastighed. Derfor er du garanteret, at du fremadrettet vil opleve, at du ikke er begrænset i forhold til uploadhastigheden.

4. Lavere støjfølsomhed

ADSL-bredbånd er mere støjfølsomt end fibernet. Det er især aktuelt i tilfælde af, at der er langt mellem dig og centralen. Er du langt fra centralen, vil du opleve nedsat hastighed på en ADSL-forbindelse.

En af de markante fordele ved fibernettet er, at det i sig selv er hurtigere end ADSL. Det er dog i lige så høj grad en fordel, at det har en lav følsomhed, hvorfor afstanden til centralen ikke vil have indflydelse på hastigheden.

5. Internet og digitalt tv i samme kabel

Slutteligt er det også værd at tilføje, at det er muligt at modtage alle dine digitale tjenester via det samme kabel og via den samme udbyder. Den overlegne kapacitet af fibernettet er med til at sikre, at ingen af forbindelserne vil blive mindre virksomme af, at de leveres i det samme kabel.