Markedet for e-cigaretter er fortsat i fremdrift

Det har i Danmark været tilladt at sælge e-cigaretter siden 2008 – og siden da er markedet for disse elektriske cigaretter blot gået en vej; og det er frem. Det ser ikke ud til at stoppe, og vi vil derfor i denne artikel kigge på nogle af de årsager, der er til, at markedet for e-cigaretter fortsat er i fremdrift.

Hvis du vil blive klogere på nogle af de faktorer, der ligger bag, at vi ser flere og flere e-cigaretter i gadebilledet; både i brug på gaden og i form af butikker, der specialiserer sig i salg af e-cigaretter og den tilhørende væske, så fortsæt læsningen.

E-cigaretter kan smage godt

Det er de færreste, der synes, at en traditionel cigaret smager decideret godt. Det modsatte er tilfældet for e-cigaretter, som kan smage af hvad som helst. Man fylder dem med væske (betegnet e-væske) med f.eks. jordbærsmag, og så smager det præcis sådan, når man benytter e-cigaretten.

Og der er virkelig mange forskellige væsker til e-cigaret, så der er bogstaveligt talt noget for enhver smag. Det gælder, uanset om man reelt er til den klassiske tobakssmag (og -lugt), eller om man hælder mere til, at ens e-cigaret smager og dufter mere af mint, æble, jordbær, eksotiske frugter, tyggegummi eller noget helt andet.

Det store udvalg af e-væsker med forskellige smage er uden tvivl en vigtig faktor i den stigende popularitet af e-cigaretter.

Mindre usunde end traditionelle cigaretter

En anden årsag til, at markedet for e-cigaretter fortsat er i fremdrift er, at flere undersøgelser viser, at de er mindre usunde end traditionelle cigaretter og tobak. Dermed ikke sagt, at e-cigaretter er sunde – de kan fortsat være skadelige for helbredet.

Men det tyder dog på, at dampene fra de elektriske cigaretter er bedre for kroppen end røgen fra klassisk tobak. For mange, der ryger eller overvejer at gå i gang med at ryge, er det naturligvis en tiltalende fordel, at man kan skade helbredet mindre ved at vælge e-cigaretter til fordel for klassiske cigaretter.

Set fra et samfundsmæssigt perspektiv kan dette både være positivt og negativt. På den ene side er det en fordel, hvis flere rygere skifter over til et mindre skadeligt produkt. Omvendt kan det være negativt, hvis flere ikke-rygere ser e-cigaretter som en sund og velsmagende måde at ryge på.

Strengere lovgivning omkring traditionel tobak

Traditionelle tobaksprodukter bliver løbende underlagt strengere lovgivning, og det er ikke altid, at e-cigaretter er underlagt disse stramninger i loven. Dette kan naturligvis gavne salget af e-cigaretter og den tilhørende væske af flere årsager.

Der kommer blandt andet mere fokus fra producenternes side på e-cigaretter, da de her kan have mulighed for at tjene flere penge. Samtidig vælger flere forbrugere sandsynligvis at købe disse elektriske cigaretter, hvis det er et nemmere (og billigere) alternativ sammenlignet med at købe traditionel tobak.

Samtidig er salget fa e-cigaretter hjulpet rigtig godt på vej af, at de fremstår som værende et sundere alternativ til traditionel tobak. Kombinerer man det med strammere lovgivning for andre tobaksprodukter, kan det hurtigt blive det oplagte valg for både producenter og forbrugere.