Sådan sikrer du bedst din elektronik mod tyveri

Der er næsten ikke noget værre, end at have brugt flere tusinde kroner på elektronikudstyr, for så at få det stjålet.

Nogle ting svære at undvære, til du får skaffet dig noget nyt, og du kan nemt ende med at tabe en masse penge, hvis du ikke kan få hele beløbet dækket.
Her er nogle gode råd til, hvordan du bedst muligt sikrer dit elektroniske udstyr mod tyveri.

Få en god lås

Meget af ens elektroniske udstyr har man typisk liggende derhjemme. Det kan være fjernsyn, computere, højtalere eller andet. Derfor er første step, når det kommer til sikring af ens elektronik, at sikre ens hjem mod indbrud. Det gør man først og fremmest ved at have en god lås på alle sine døre og vinduer.

Hvis man ikke selv har den største viden om låse og indbrudssikring, så er der heldigvis hjælp at hente. En låsesmed kan vejlede dig i, hvad du kan gøre for at sikre dit hjem mod indbrud.

På nettet er det let at finde en låsesmed København eller andre byer, og nogle af dem tilbyder endda at lave et gratis sikkerhedstjek af din bolig.

Investér i sporingssikring og forsikringer

Selvom du sørger for at sikre dit hjem med den rette lås, kan du stadig være uheldig og opleve at få stjålet noget elektronik. Det kan være, at du har din bærbare computer eller mobiltelefon med på farten i din taske, og du får stjålet tasken.
Derfor er det også vigtigt at tage nogle foranstaltninger, der hjælper dig, når tyveriet er sket.
Der findes flere typer sporingsenheder, der benytter sig af GPS-teknologi, som du kan montere eller installere på dit elektronikudstyr. På den måde kan du eller politiet spore det og finde frem til det.

Sporingssikring er ikke kun smart at have i tilfælde af tyveri. Du kan også bruge det, hvis du har tabt din telefon eller glemt din computer et sted.
Hvis det ikke er muligt at få dit elektroniske udstyr igen, er det vigtigt, du har en god forsikring, der dækker dit tab. De fleste forsikringer tilbyder også udvidet elektronikdækning, som dækker din elektronik, hvis det går i stykker indenfor et bestemt antal år.

Husk kodeord og kryptering

Hvis man får stjålet sin computer eller telefon, er det økonomiske tab ikke nødvendigvis det værste. Man kan have rigtig meget personligt og følsomt data liggende på sådan nogle enheder som tyven pludselig har adgang til. Det er derfor meget vigtigt, at man altid beskytter sine enheder med kodeord, der ikke er lige til at gætte.
Hvis du har noget meget følsomt data på din computer, f.eks. hvis det er en arbejdscomputer, hvor du behandler personfølsomme oplysninger, bør du overveje at kryptere dem.

Skru ned for blær

Når man lige har købt en af de sidste nye tech gadgets på markedet, kan man godt få lyst til at vise den frem på de sociale medier. Man skal dog være forsigtig, for det er ikke nødvendigvis kun dine venner du blærer dig overfor, men også potentielle indbrudstyve.
Mange indbrudstyve bruger sociale medier som Facebook og Instagram til at holde øje med, hvornår folk er på ferie eller til arrangementer udenfor hjemmet. På den måde ved de, hvornår de skal slå til. Deler man også billeder og videoer af de værdigenstande man har i sit hjem, forsyner man dem også med en ’indkøbsliste’ og måske endda en guide til, hvor dine dyreste genstande står henne.
Sørg derfor for at holde dine sociale medier private, eller prøv at begrænse, hvor meget du blærer dig med dine nye køb – selvom det kan være svært!