Apples AirPods får konkurrence fra Amazons hovedtelefoner

E-handelsgiganten Amazon er i færd med at udvikle en konkurrent til Apples berømte AirPods. Målet er et par trådløse hovedtelefoner med en bedre lydkvalitet og med Amazons egen digitale assistent ’Alexa’ indbygget.

Bedre lyd og indbygget Alexa-teknologi

Efterhånden har de fleste populære hi-hi-brands gjort trådløse hovedtelefoner tilgængelige på markedet. Det gælder blandt andet Apple AirPods, som får konkurrence fra blandt andet Samsung Galaxy Buds’ trådløse in-ear-hovedtelefoner.

Nu kommer Amazon på banen med tech-gigantens første Alexa-drevne hovedtelefoner. Det fremgår af en rapport fra nyhedsmediet Bloomberg. Ifølge Bloomberg ankommer Amazons hovedtelefoner i andet halvår af 2019. 

Hovedtelefonerne kommer til at ligne Apples AirPods og er beregnet til at sidde inde i øret. De bliver i øjeblikket testet i grå og sorte farvenuancer.

Amazons digitale assistent ’Alexa’ er indbygget i stedet for Siri. Ved hjælp af stemmen kan brugerne af hovedtelefonerne blandt andet spille musik, bestille varer og få adgang til nyheder og vejrforhold.

For at tage hovedtelefonerne i brug kræves der forbindelse til en værtsenhed – en smartphone. Med hovedtelefonerne følger et etui, der medvirker som oplader ved brug af et USB-kabel. 

Tredjepart kan måske lytte med

Ved samtale med Alexa lytter en kunstig intelligens med, der kan genkende stemmer. Men ifølge nyhedstjenesten Bloomberg kan nogle mennesker også lytte med. Det skriver nyhedsmediet i en meddelelse om Amazons Echo-højtalere, der også har integreret Alexa-teknologi.

Nyhedsmediet skriver, at mennesker, der kvalitetssikrer Echo-højtalere, kan få adgang til en kopi af lydfilerne mellem bruger og server. Kontrollørerne aflytter og transskriberer lydfilerne.

Amazon reagerer ved i en meddelelse at understrege, at kun en ekstremt lille andel af Alexas stemmeoptagelser bliver aflyttet. Optagelserne hjælper med at træne stemmegenkendelse og forbedrer brugeres oplevelse af produktet, tilføjer firmaet.

It-virksomheden skriver samtidig, at de tager sikkerhed og beskyttelse af deres kunders personlige informationer meget seriøst.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here