Billig mobil uden abonnement – disse smartphones køber danskerne

Billig mobil uden abonnement

Markedet for smartphones er vokset og vokset globalt de sidste mange år, men hvilke mærker vælger vi danskere egentligt, når vi skal købe en ny mobil?

I slutningen af 2017 blev der foretaget en undersøgelse af danskernes forbrugsvaner, når det kommer til smartphones. Analysehuset IDC stod bag denne undersøgelse, der vidste, at 80% af de mobiler, som vi køber, er fremstillet af enten Samsung eller Apple.

Apples IOS-system og Samsungs Android-system er altså de mest populære hos danskerne. Apple er stadig det mest populære mærke herhjemme, hvilket ikke stemmer overens med det globale marked.
I Danmark er 44% af alle mobiler, der bliver solgt, produceret af Apple. Men på verdensplan ligger dette tal blot på 13%.

Dette ses også tydeligt, hvis man kigger på en liste over, hvilke mobiltelefoner der er solgt flest af i Danmark i 2017. På de fire øverste pladser har vi nemlig disse modeller:

  • iPhone SE
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • Samsung Galaxy S8

Som den observante læser kan se, så er det langt fra den dyreste model, der topper listen, men kan dette også sige noget om danskernes vaner?
Det undersøger vi i de næste par afsnit, hvor det blandt andet bliver tydeligt, at de billige mobiler uden abonnement er danskernes foretrukne valg.

Flere køber en billig mobil uden abonnement

Det viser sig faktisk, at de dyreste og nyeste modeller langtfra er de modeller, som sælger bedst herhjemme.
Hvis vi tager udgangspunkt i den mest populære mobil i 2017, iPhone SE, så er denne telefon kommet på markedet i foråret 2016. Man kan købe den til omkring 2.000 kroner, hvis man søger en billig mobil uden abonnement, hvilket 172.000 danskere gjorde brug af på de første ni måneder af 2017.

Hvis man tager udgangspunkt i priserne for 2017, så var den gennemsnitlige pris for de købte smartphones omkring 4.300 kroner. Når man så tager et kig på priserne for de helt nye modeller fra både Samsung og Apple, så kan man se, at mange af disse koster langt mere end de 4.300, som danskerne bruger i gennemsnit.

Men hvad er grunden til, at vi danskere vælger de dyre og nye modeller fra?

Hvorfor vælger danskerne de billige mobiler uden abonnement?

For nogle individer er det essentielt altid at have den nyeste model, når man taler om mobiltelefon eller computer. Men denne trend ses i mindre grad i Danmark, end den har gjort i tidligere år.
Frem til 2014 steg salget af nye smartphones drastisk fra år til år, men der blev faktisk solgt flere nye smartphones i 2014, end der blev solgt i 2015. Det er altså nogle år siden, at der skete en ændring i Danskernes opfattelse og forbrugsvaner.

Men hvordan kan det være?

Analysechefen for IDC peger på, at svaret skal findes i den ganske lille forskel, som man finder mellem den helt nye model og de modeller, der kommer før.

Han konkluderer altså, at de ændringer der bliver foretaget, ikke er nok motivation for danskerne til at købe ny mobil hele tiden, og derfor sker der en stigning i salget af de billige mobiler uden abonnement.
De mest almindelige ændringer, som man ser i de nye modeller fra Samsung og Apple, er for eksempel forbedret kamera, mulighed for trådløs opladning, bedre resistens overfor vand osv.

En anden grund til, at der bliver solgt flere og flere billige mobiler uden abonnement, er naturligvis også prisen. Det er simpelthen ikke pengene værd at købe det nyeste af det nyeste, og derfor er der ligeledes mange danskere, der ikke køber ”nye mobiler”, når de handler.

Flere og flere køber brugt og billig mobil uden abonnement

Flere og flere køber billige mobiler brugt. Dette tillader nemlig, at man kan få en nyere model til en langt lavere pris.
Denne udvikling er sket som en naturligvis reaktion på de høje priser på smartphones. Tilbage i tiden, så lagde man blot sin gamle mobil bagerst i skabet, når man fik en ny. Men sådan er det ikke længere. Derfor ser man, at smartphones bliver solgt i flæng på de sociale medier og mange andre steder på internettet.

Hvad betyder denne udvikling for producenterne?

Men hvad betyder det for producenterne af smartphones, at personer køber mere brugt og generelt køber de billige mobiler uden abonnement?

I de sidste par år er det gået værst udover Apple. Denne gigant-virksomhed faldt med over 16% i det første kvartal i 2016.
Derimod er der andre mærker, som ikke er så populære herhjemme, der har været i kraftig vækst i denne periode. Her der blandt andet tale om de lidt billigere mærker som for eksempel Huawei og Vivo.

Trenden for os danskere er altså, at vi hellere vil ”nøjes” med en ældre model, hvis vi kan spare et par tusinde kroner ved at købe disse eller ved at købe de nyere modeller brugt på internettet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here