Bluetooth højtaler test

Bluetooth højtaler test

Nu til dags er der utallige varianter af forskellige Bluetooth højtalere. Den ene har mere bas, men den anden har et flottere design. Og hvilken vælger man så?

Faktisk er der flere kriterier, som spiller ind, når det kommer til kvaliteten af højtalere. Det vigtigste er selvfølgelig lydkvaliteten. Men det er i høj grad også vigtigt, at Bluetooth højtaleren er brugervenlig. Kan man ikke få den til at spille, nytter det ikke noget med en lækker bas. Ofte kan det være individuelt, hvad der gør en højtaler god. Dog er der nogle krav, der helst skal opfyldes. Herunder har vi lavet en Bluetooth højtaler test, som kan hjælpe dig mod det rette valg.

Hvilken Bluetooth højtaler er bedst?

Jagten på den bedste Bluetooth højtaler kan være besværlig, hvis man ikke kender til udvalget eller hvad man skal kigge efter. Derfor vil vi i vores Bluetooth højtaler test komme ind på de overvejelser du skal gøre dig, hvad du skal kigge efter samt komme med nogle gode bud på de bedste Bluetooth højtalere.

Udover dine egne behov bør du som minimum kigge efter følgende ting, som du kan bruge som sammenligningsgrundlag:

  • Designet
  • Lyden
  • Bassen – er den justerbar?
  • Batterilevetiden
  • Komforten i ørebøfferne

Andre ting kommer mere an på præferencer, f.eks. om Bluetooth højtaleren skal være med lys, om den skal  være med eller uden batteri osv.

Læs med videre herunder i vores Bluetooth højtaler test, hvor vi udpeger nogle af de bedste Bluetooth højtalere på markedet.

Marshall Stockwell

Marshall StockwellIngen Bluetooth højtaler test uden Marshall. Med sit unikke og flotte design skiller denne højtaler sig ud i mængden. Her er der tale om en af de mindre modeller på 1,2 kg. Den lille størrelse har dog ikke noget at skulle have sagt.

Man får op til 25 timers solid lyd før opladning, hvilket gør den perfekt til strandture og lignende.

Da den samtidig kun kræver en enhed med Bluetooth for at spille, er den ganske nem at have med at gøre.

Får man et opkald, mens man nyder musikken, er det bare et enkelt tryk på ”phone”, og så besvarer man opkaldet.

Grundet størrelsen er den dejlig let at have med i tasken eller kufferten. Med Marshall Stockwell får man lyd af kvalitet, som kan nydes overalt.

B&O BeoPlay M5

B&O BeoPlay M5I denne Bluetooth højtaler test kommer vi selvfølgelig ikke uden om B&O BeoPlay M5.

Når man tænker på B&O, forbinder man det som regel med lyd af kvalitet og flot design. Og B&O Beoplay M5 er absolut ingen undtagelse.

Med hjemmebrug i tankerne er denne højtaler den perfekte kandidat til mange gode timer med musik af højeste kvalitet.

Bluetooth højtaleren understøtter blandt andet teknologier som Spotify Connect, Apple Airplay og meget mere. Der er altså rigeligt med muligheder, er man i humør til noget musik. Der findes også en Beoplay App, hvor man kan finjustere forskellige detaljer.

På hele 2,54 kg er denne højtaler heller ikke lige så let at medbringe på farten. Men med 360 graders lyd, har man gode muligheder for at nyde musikken i hjemmet.

Grundet det flotte design kan man sagtens have den stående fremme i hjemmet. Det kan med god grund overvejes, hvor i huset den placeres. Står den frit fremme, vil den give en bedre oplevelse, end hvis den står i hjørnet eller bag sofaen.

Sonos PLAY:5

Sonos PLAY:5Her er der endnu en trådløs højtaler med en lyd af lækker kvalitet – og derfor er Sonos PLAY:5 også med i vores Bluetooth højtaler test.

Denne er også primært lavet til hjemmebrug, da den kræver strøm og fylder lidt. Med et nydeligt design kan den også stå frit fremme i huset.

Ved at opsætte højtaleren til wi-fi, bliver musikken let tilgængelig. Der er en gratis app til Sonos, som gør det dejligt let at styre musikken. Samtidig er det også muligt at bruge andre tjenester som Spotify, ITunes og mange andre.

Mulighederne er mange til denne flotte højtaler. Der er nemlig også adgang til forskellige radiostationer og podcasts. Sonos PLAY:5 har en egenskab, der kaldes Trueplay-tuning. Denne måler akustikken i rummet og giver den bedste lydoplevelse. Ved samtidig at analysere størrelsen af rummet samt indretningen, justerer den lyden og tilpasser den.

På den måde får man en absolut lækker lyd for pengene. Med automatiske softwareopdateringer er det bare med at læne sig tilbage og nyde lyden af din yndlingsmusik.

Marshall Stanmore

Marshall StanmoreDenne Bluetooth højtaler er ikke helt som de andre, når det kommer til udseendet. Med et klassisk design skiller den sig nemlig ud i mængden. Den fås blandt andet i en charmerende brun farve, som passer ind i de fleste hjem.

Foroven kan man justere lydniveau samt bas og slå Bluetooth til. Det er ligeledes muligt at sætte et jackstick kabel til i toppen.

Faktisk er højtaleren designet, så den ligner en guitarforstærker. Så der er lidt retro over designet.

Den vejer hele 5,1 kg, så denne model er altså heller ikke noget, man tager med på strandturen.

Marshall Stanmore er typisk en Bluetooth højtaler man bruger i hjemmet.  Den kan også tages med i sommerhuset eller til diverse arrangementer, skulle der være brug for lidt ekstra lækker lyd.

Harman Kardon Omni 10 Bluetooth højtaler

Harman Kardon Omni 10 Bluetooth højtalerI vores Bluetooth højtaler test har vi valgt denne spændende kandidat, for her er endnu en Bluetooth højtaler med et helt særligt design og høj kvalitet. Med sine runde former er denne højtaler meget unik at se på. Samtidig har den en flad bund, så den kan stå solidt plantet.

Med sin eminente lyd er her en solid kandidat til hjemmet. Med et intuitivt design på toppen kan man blandt andet justere lydniveauet. Her er det også muligt at slå Bluetooth til.

Med Omni 10 kan man også både benytte sig af trådløst net samt Bluetooth. Samtidig kan man også bruge Spotify Connect og meget mere.

Er man til lækker lyd i et unikt design, er her en solid kandidat.

Hvad du skal overveje inden køb

Hvad du skal overveje inden købOfte overvejer man muligheder og begrænsninger, skal man ud og investere i noget nyt grej. Og det er helt sikkert også en god ide at gøre, vil man købe en ny Bluetooth højtaler. Der kan være mange forskellige faktorer, der spiller ind. Hvor meget kommer man til at bruge den? Skal den kunne tilgå det trådløse internet?

Så udover at læse vores Bluetooth højtaler test er der efterfølgende mange overvejelser, der er værd at gøre sig, før man beslutter sig.

  • Lydkvalitet: Det vigtigste er altid lyden. Man vil gerne have noget, der lyder ordentligt. Når man gør sig overvejelser om kvaliteten af lyden, er der ligeledes nogle forskellige faktorer, der spiller ind. Nogle vil gerne have lidt musik til badet eller madlavningen. Så er det måske ikke en af de helt dyre modeller, man behøver.

Er man derimod den helt store musikelsker, skal man nok op i de lidt dyrere rækker. Går man og glæder sig til at komme hjem og sætte noget Michael Jackson på, vil man nemlig også gerne have god lyd. Det endelige valg afhænger meget af, hvor meget du vil bruge din højtaler. Jo mere man bruger den, jo bedre lyd vil man typisk gerne have.

  • Strømforbrug: Køber man en Bluetooth højtaler på batteri, er levetiden ikke helt ligegyldig. Ofte investerer man i en transportabel højtaler, fordi man vil have den med på farten. Til tider tages de måske med på stranden eller på andre udflugter. For eksempel en længere biltur, hvor man gerne vil have lidt bedre lyd. Så er det ærgerligt, at den går tør for strøm efter et par timer.

Hvis man har planer om at medbringe sin højtaler til forskellige arrangementer, er det værd at undersøge levetiden. Heldigvis kan flere højtalere spille op til et døgn eller mere før opladning. Så det er med at lære alle detaljerne, før man køber.

  • Holdbarhed: Når man tager sin højtaler med på farten, kan det ske, at uheld forekommer. Taber man den på gulvet eksempelvis, er det rart, at den kan tage imod faldet. Samtidig er det også rart, hvis din Bluetooth højtaler er vandtæt.

Flere modeller kan holde til en del vand, så den både kan tages med på stranden og i badet. Skulle det ske, at den blev udsat for lidt vand, overlever den heldigvis. Selvfølgelig skal man altid passe på højtaleren, lige meget om den er holdbar eller ej. Men det er rart at vide, at den ikke går fra hinanden, skulle uheldet være ude.

  • Tilgængelighed: Nu til dags har de fleste en smartphone eller tablet. Samtidig har mange højtalere også enten Bluetooth eller wi-fi installeret. På den måde går håndholdte enheder og højtalere hånd i hånd, hvilket er dejlig nemt. Dog er det ikke alle, der har en moderne telefon. Lige meget hvilke håndholdte apparater, man har, er der nogle ting, man skal huske at overveje.

Vil man have en trådløs enhed til at spille musik på højtaleren, kræver det enten netadgang eller Bluetooth. Samtidig kræver det selvfølgelig også, at højtaleren har disse. Har telefon eller højtaler hverken Bluetooth eller netadgang, kan man alternativt benytte et AUX kabel. Der er flere forskellige muligheder, og det er derfor vigtigt at vide, hvilke man kan benytte sig af.

  • Udseende: Mangler man en Bluetooth højtaler til hjemmet, er det ikke altid lige meget, hvordan den ser ud. Nu til dags, hvor der er så mange forskellige varianter, kan det være svært at beslutte sig. Finder man en flot højtaler, vil man jo stadig gerne have god lyd med i købet. Har man et større budget, kan man med fordel undersøge B&O’s sortiment.

Er budgettet ikke til det, er der heldigvis mange andre kandidater. Da folk både vil have et flot look samt ordentlig kvalitet, er der utroligt meget forskelligt på markedet. Det kan til tider virke lidt uoverskueligt, kender man ikke meget til emnet i forvejen. Det kræver derfor ofte en længerevarig overvejelse, før man investerer i et nyt produkt.

Hvordan virker en Bluetooth højtaler?

sådan virker en bluetooth højtalerFør du læser og vælger udelukkende din højtaler udelukkende baseret på vores eller andre Bluetooth højtaler test, så er det også vigtigt du har styr på den grundlæggende viden. Derfor vil vi her belyse, hvordan en sådan højtaler faktisk virker.

En Bluetooth højtaler virker ved at få forbindelse til en enhed som en telefon eller lignende. Det smarte ved Bluetooth er, at det er en trådløs teknologi. Så ved at oprette forbindelse mellem en håndholdt enhed og en højtaler, har man altså trådløs adgang. På den måde kan man sætte sin musik på med få kliks. Bluetooth findes i mange forskellige ting i dag. Udover smartphones findes det også i computere samt udstyret dertil.

Dette kunne eksempelvis være tastatur, mus og meget mere. Man kan derfor også oprette forbindelse til højtalere fra en computer med Bluetooth. Typisk kan man have Bluetooth forbindelse mellem to enheder i op til 10-20 meters afstand. Dette kommer dog an på omgivelserne.

Typisk går forbindelsen ikke helt lige så godt igennem gulve og mure. Så befinder man sig på en anden etage eller et andet rum, kan forbindelsen variere lidt. Det gode ved transportable højtalere med Bluetooth er, at man altid kan få forbindelse til dem. Så længe man er inden for rækkevidden af højtaleren, er der ingen problemer.

Hvad koster de cirka?

Som med så meget andet varierer prisen fra den ene højtaler til den anden ligeså. Blandt de ovennævnte går prisen fra en lille tusindkrone helt op til 4600 kroner. Der er stort set noget til enhver smag og budget. Det er klart, at jo dyrere de bliver, jo bedre er kvaliteten.

Nogle gange betaler man mere for lyden, andre gange kan det være designet. Til tider endda brandet. Køber man en højtaler til omkring 1000 kroner, får man stadig god lyd til pengene. Køber man en til det dobbelte, er det ikke nødvendigvis bedre lyd, man betaler ekstra for. Udover designet kan det også være forskellige egenskaber.

Måske har den dyre version både Bluetooth og wi-fi adgang samt AUX indgang. Dette gør klart tilgængeligheden langt mere optimal end mange andre kandidater.

Der er ofte mange forskellige faktorer, der spiller ind, når det kommer til prisen. Det er derfor værd at undersøge, præcis hvad det er man betaler for, og hvad ens behov er. Vi håber at vi med vores Bluetooth højtaler test her har hjulpet dig nærmere det rette valg.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here