Book en tryllekunstner til dit næste event

Står I og skal holde fødselsdag, bryllup, firmafest eller et andet arrangement og ønsker at give jeres gæster en lidt mere uforglemmelig oplevelse? Hvis svaret er ja, så bør I overveje at hyre en tryllekunstner til at give jeres gæster en ekstra speciel oplevelse. Trylleri kan som ingen anden underholdningsform underholde alle aldersgrupper, have høj publikumsinteraktion og skiftevis få tilskuerne til at måbe over “hvordan dælen det kunne lade sig gøre” og skraldgrine. Det er med andre ord et sikkert valg hver gang.

Så byder næste spørgsmål sig lyn hurtigt. Hvilken tryllekunstner man skal vælge? En hurtig googlesøgning kan virke overvældende, for der er utroligt mange dygtige tryllekunsntere i Danmark. Derfor har vi her i indlægget fundet to af Danmarks absolut mest kompetente tryllekunstnere. Tryllekunstner Anders Møller og Tryllekunstner Simon Olesen. Anders har underholdt i indland og udland og har undervist tryllekunstnere mens Simon Olesen er kåret som Danmarksmester i tryl hele 2 gange. Begge tryllekunstnere lægger underholdningsværdien i føresædet, og I vil ikke opleve at blive mødt af den sterotype tryllekunstner med høj hat og kanin. Anders og Simon underholder i højt tempo, og charmerer sig ind på publikum med en stor portion humor og vilde tryllekunster. Simon er stand-up tryller og hans show er derfor krydret med en masse jokes, så jeres gæster får motioneret lattermusklerne. Det er derfor et oplagt valg til fx julefrokosten. Anders har specialiseret sig indenfor den gren af trylleriet, der kaldes “close-up”, Det vil sige magi, der forgår lige for næsen af tilskuerne og det giver derfor en mere personlig og stærk oplevelse, når Anders med fingerfærdighed får kort til at skifte farve, læser jeres tanker, eller tryller jeres ur væk.

Som sagt fungerer er en af de store styrker ved trylleriet at det fungere utroligt godt til alle typer events. Skal I holde en konfirmation, vil det altid være en gave for livet for konfirmanden at opleve et trylleshow, med konfirmanden selv i centrum. Ligeledes vil det fungere godt til en fødselsdag, hvor det uden tvivl bliver en fødselsdagsgave, der bliver svær at toppe. Et bryllupsshow er også altid et ideelt valg: her kan tryllekunstneren med fordel benytte sig af bruddeparret, så de kommer i centrum. Det kan med andre ord gøre en allerede stor og god dag, endnu mere fantastisk!

Trylleriet som underholdningsform

Trylleriet som underholdningsform er utrolig gammelt. Og man har fundet spor af tryllekunstnere helt tilbage til egypternes tid, hvor malerier fra pyramiderne afslører at tryllekunstnere ofte er blevet brugt som underholdning til større fester. Op gennem tiden har trylleriet udviklet sig markant, og især med kortspillets indtog fra Kina for 4-500 år tilbage tog det for alvor fart. I starten af 1900-tallet oplevede tryllekunsten endnu en renæssance, og det blev utrolig aktrativt for de velhavende at få en tryllekunsnter til deres arrangement. En af grundene til udbredelsen på lige netop dette tidspunkt skyldes bl.a. udbryderkongen Houdini og ikke mindst en – for danskere mere ukendt tryllekunsnter, canadieren Dai Vernon. Dai Vernon tog trylleriet og gjorde det mere moderne. Han skrev gennem sit liv en masse bøger om kunstformen og gjorde det på den måde lettere tilgengængeligt for den begyndende tryllekunsnter.

Idag blomstre kunstformen som aldrig før. Især et medie som Youtube har været med til at give et boost i populariteten.

I Danmark er trylleriet også enormt populært og har været det gennem de sidste mange år. De fleste tryllekunsntere starter med et lille tryllesæt, og går derefter videre til de mere proffesionelle tricks. Og hvor skaffes disse så ? Der er mange steder, og faktisk er der et regulært ”tryllesamfund”, med kendte tryllekunstnere og trylleforhandlere. Den største trylleforhandler i Danmark er Pegani, som ligger i Horsens. Pegani har eksisteret de sidste 30 år og sælger produkter til både tryllekunstnere og gøglere. Hvis man har lyst til at lære et trick eller to er et besøg hos Pegani altid spændende!