Danskere skal liveteste ny 5G-teknologi

Det nye 5G-mobilnetværk vil snart blive præsenteret for Telenors og Telias fælles RAN-netværk i Danmark i samarbejde med Nokia. Kunderne får mulighed for at afprøve 5G-teknologien live og vurdere den i praksis. Det oplyser Telenor i en pressemeddelelse. Hermed bliver Telenor og Telia frontløbere i forhold til 5G i Danmark. Etableringen af de nye 5G-tests i Danmark kan forventes at begynde i løbet af foråret, inden udgangen af juni.

Nye muligheder for effektivisering og digitalisering

Alle landsdækkende mobilnet i Danmark er i dag opgraderet til fjerde generations mobilnetværk, 4G. En yderligere opgradering til 5G vil betyde, at datahastigheden vil blive op til 100 gange hurtigere end det er tilfældet med 4G. Det vil altså blive meget hurtigere at hente for eksempel film fra Netflix og musik fra Spotify på en smartphone end på nuværende tidspunkt. Dagens smartphones er endnu ikke understøttet til den nye teknologi.

Det nye lynhurtige 5G på mobilnettet forventes at blive konkurrent for fastnetforbindelserne som følge af de markant hurtigere mobile dataforbindelser.

“5G-teknologien åbner med sin høje kapacitet, høje hastigheder og hurtigere svartid for helt nye effektiviserings- og digitaliseringsmuligheder i erhvervslivet og den offentlige sektor til gavn for danskerne – fx inden for sundhedsvæsen, industri og transport.” Det fortæller Telenors danske topchef Jesper Hansen i føromtalte pressemeddelelse.

Et step imod udrulningen af 5G i Danmark

Robotteknologi og selvkørende biler er blandt de nye tiltag på sygehuse og i virksomheder, som forventes indført med 5G-teknologien. Telenors og Telias kunder får mulighed for at afprøve teknologien live, fordi det kan blive et step imod udrulningen og anvendelsen af 5G i landet.

”Vi ser frem til at omsætte visionerne til virkelighed og til dialogen med kunderne om de anvendelsesmuligheder, som 5G introducerer,” fortæller Morten Bentzen, der er administrerende direktør i Tele Danmark.

Comments are closed.