De fem bedste dokumentarserier om mad på Netflix

Der kommer flere og flere dokumentarserier med madkundskab, som det helt særlige fokus. Det kategoriserer sig under mainstream udtrykket ’food porn’, hvor seere kan sidde bag skærmen og savlende se til, mens den lækreste mad fra hele verden tilberedes. Det er altid en god ide lige at have en god tallerkenmad eller snacks foran sig, fordi du for helt sikkert en øget appetit.

Er du også helt tosset med at se gode dokumentarer om gastronomi og madkultur. Så læs med nedenfor og få en kort introduktion til fem af de allerbedste af Netflix’ egne maddokumentarer.

Chefs Table

hvis du interesserer dig for gastronomi på Michelinniveau, eller bare god gammeldags madlavning er ’Chefs Table’ noget for dig. Serien fortæller historien om nogle af verdens allerbedste kokke. Det æstetiske hovedfokus er madlavningen og præsentationen af retterne, hvor der stilles skarpt på eminent madkundskab. Chefkokken indfører seeren i sin personlige og professionelle historie, mens restauranten og retterne fremstår som holdepunkter for kokkens fortælling af sin livshistorie.

Cooked

Denne lille serie er for dem, der interesserer sig for kemien, teknikken og ånden bag madlavning.

Madskribent Micheal Pollan tager på en rejse indenfor madlavning i hans søgen efter svar på, hvorledes de fire elementer har betydning for madkundskab og madkultur. Ild, vand, luft og jord er titlerne på de fire episoder, hvor Pollan besøger forskellige eksperter og kulturer for at undersøge elementernes betydning indenfor den gastronomiske verden. Pollan forsøger derefter selv at mestre elementet, både med og uden stor succes.

The Chef Show

Film- og madentusiast Jon Favreau gennemgår retterne fra hans film ’The Chef’ sammen med professionelle kok Roy Choi. Filmen har haft stor succes, da Favreaus glæde for god mad skinner tydeligt igennem fortællingen, og gør filmen til en klassiker inden for film med gastronomi som tema.

Sammen med gæster i form af kendisser og store madpersonligheder, samt en god portion humor, viser Favreau og Choi tips og tricks til madlavning og deler opskrifterne til de kendte retter. Selv du som seer kan lære at lave den helt perfekte grilled cheese.

Ugly Delicious

Serien centrerer sig om stjernekokken David Chang, som rejser verden rundt og opdager nye smage med sine venner. Målet er ikke at kreere den smukkeste og mest æstetiske ret, men Chang søger i højere grad at finde frem til de mest intense og unikke smagsoplevelser. Selvom retten ikke ligner en million, kan den smage fuldstændigt fænomenalt. Det er altså en serie for dem, som på samme måde som Chang ikke går lige så meget op i æstetik, men smag.

Street Food

Skaberne bag ’Chefs Table’ har kreeret serien ’Street Food’, som har nogenlunde samme koncept som dens storebror. Seeren følger en dygtig kok, som beretter om hele sin livshistorie, og hvordan madkundskab har spillet en stor rolle i denne. Her følger man dog ikke en højtbetalt chefkok, men får historien bag små, men anderkendte gadekøkkener. Serien viser de hårdtarbejdende kokke og de strenge vilkår de lever under hver dag.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here