Derfor bør du tilmelde dig et køberkartotek

Der er mange måder at finde sin drømmebolig på. Hvoraf nogle starter processen ved at forhøre sig hos venner og familie, læse i avisen eller besøge en fysisk ejendomsmæglerbutik, starter langt de fleste boligsøgende deres rejse online. Online boligsøgning er faktisk så almindeligt i Danmark, at det estimeres at cirka 98% af alle danske boligkøb starter online. Dette sker bl.a. på sociale medier, men også i høj grad gennem boligportaler såsom Boliga og Boligsiden.

Selvom mange starter deres boligsøgning via disse kanaler, er det vigtigt at huske på at udvalget af boliger, på både sociale medier og boligportaler, ikke altid repræsenterer hele markedet. Flere og flere vælger i dag at sælge deres bolig som et såkaldt skuffesalg, hvor boligen kun vises til potentielle købere som ejendomsmægleren udvælger. Når du leder efter drømmeboligen kan det derfor være en fordel at tilmelde dig et køberkartotek, så du får besked når relevante boliger kommer til salg. Læs denne artikel, og find ud hvilke forskellige årsager der ligger til grund for, at du bør tilmelde dig et køberkartotek når du leder efter din drømmebolig.

Få besked om skuffesalg

Den primære fordel ved at tilmelde sig et køberkartotek er, som tidligere beskrevet, at man får besked når en interessant bolig bliver til sat til salg som et skuffesalg. Da disse boliger aldrig offentliggøres, er det så godt som umuligt at komme i betragtning som køber hvis ikke man er tilmeldt det køberkartotek hvori de kommer til salg.

Der kan være mange grunde til, at sælgeren ikke offentliggører boligsalget. Hvis boligen f.eks. har en meget eftertragtet beliggenhed eller planløsning, kan et skuffesalg være en god måde at sælge boligen på en diskret måde. Et skuffesalg kan også være hensigtsmæssigt hvis sælgeren ikke er interesseret i at naboer eller familie skal vide at boligen er til salg. Uanset hvad grunden er, kan et køberkartotek være en god måde at finde ud af hvilke boliger der bliver sat til salg bagved det officielle marked.

Kom først til en bolig

Da skuffesalg udelukkende vises til en udvalgt gruppe af potentielle købere, er der generelt en mindre chance for at du f.eks. skal udbyde andre købere. Dette kan være en stor fordel hvis boligen er meget eftertragtet, eller sjældent udbydes på det officielle marked. Køberkartoteket giver dig, i denne situation, en mulighed for at blive set som potentiel køber tidligt i processen, og dermed en større chance for at kunne købe boligen. Her er det dog relevant at nævne at det også er sværere at forhandle prisen i et skuffesalg, da sælgeren endnu ikke har prøvet at sætte boligen til salg for offentligheden. Til gengæld giver dig større mulighed for at slå hurtigt til, hvis boligen lever op til dine krav og ønsker.

Lad en mægler stå for boligsøgningen

Når du tilmelder dig et køberkartotek hos en ejendomsmæglervirksomhed så vil processen som oftest starte med, at du fortæller mægleren hvilke krav og ønsker du har for dit kommende hjem. Det kunne bl.a. være i forhold til beliggenheden, boligtypen, salgsprisen, planløsningen, m.m. De forskellige kriterier som du opstiller vil senere hen være det der afgør hvilke boliger mægleren præsenterer for dig. Du kan derfor være sikker på at boligerne der vises udelukkende er de mest relevante for dig, og at de lever op til dine krav.

Ved at tilmelde dig et køberkartotek sikrer du også, at din boligsøgning fortsætter selvom du ikke aktivt søger på sociale medier eller boligportaler. En mægler vil løbende få besked om nye skuffesalg og efterfølgende oplyse dig når en af boligerne er relevante. På denne måde vil du blive informeret om relevante boliger, også når du ikke aktivt leder. Da en boligsøgning kan være et både tid- og ressourcekrævende projekt, er et køberkartotek en hensigtsmæssig måde at søge på samtidig med at du får tid til andet.