Digital minimalisme

Ideen om en minimalistiske livsstil har spredt sig på et globalt plan, gennem bøger, podcast, videoer på YouTube og særligt efter Marie Kondos serie udkom på Netflix i 2019. Denne serie igangsatte en bølge af oprydning og organisering, som gjorde, at genbrugsforretningerne nærmest flød over af donationer.

Midt i oprydningen er der dog enkelte ting, som man hurtigt kan overse. Vi glemmer ofte, at vores verden ikke kun består af materialistiske og fysiske besiddelser, og at rodet ikke kun befinder sig i køkkenskuffen. Vores digitale liv fylder en hel del i hverdagen, både på telefon, computer og tablet i form af unødvendige data, software og endda også vores liv på sociale medier.

Mails

Hvis man begynder en rejse mod en mere simpel og organiseret livsstil, er det vigtig også at se denne del af rodet igennem. Mails ophober sig hurtigt, indtil der står flere hundrede i den lille notifikation på app’en.

Det gode ved at rydde op i dine mails er, at du kun behøver at gøre det en enkelt gang. Hvis du laver et godt system, har du en vedvarende organisering. Sørg for først at lave nogle mapper, som du kan organisere i og tag derefter en mail ad gangen. Der er sikkert en hel del, som godt kan gå i skraldespanden.

Mapper

Det flyder oftest med et hav af mapper på computeren, som måske var relevante engang. På et tidspunkt er der så mange, at det ikke er til at overkomme. Igen er det vigtigt at tage en ting ad gangen. Kig en mappe igennem og se, om den er relevant at have liggende på computeren. Kan den evt. uploades på en sky eller en harddisk? Eller skal den bare i skraldespanden?

Det er også smart at lave mapper i mapper, så du særligt minimerer mapperne på skrivebordet. Du kan gå efter et helt mappefrit skrivebord, så det ser dejligt roligt ud, når du tænder computeren.

Sociale medier

Profiler på sociale medier står oftest uberørt, fordi man måske ikke helt medtænker det i ens ’ejendele’ eller som noget, man egentlig overhovedet kan rydde op i. Men der er helt sikkert billeder som med fordel kan untagges, profilbilleder som ikke ligner dig længere, grupper der ikke har relevans og venner du ikke engang ville hilse på, på gaden. Tag en dag hvor du ser det hele igennem og simplificerer dit liv, selv på digitale platforme. 

Unødige apps

Både på telefon, tablet og nok også i programmerne på computeren ligger der et hav af ubrugte apps. De tager en del plads, og det er altså også bare rod. Selvom det ikke er i en fysisk form, roder det et sted, som du sikkert besøger mange gange om dagen. Prøv at se alle dine apps igennem og lav nogle gode mapper og se, om du ikke føler dig en smule lettere efterfølgende. Ligesom det er rart at kunne finde sine rene sokker om morgenen, er det også dejligt at kunne finde sine apps.

Comments are closed.