Disse ting er nemmere online end i butik

Lovely young woman working on laptop computer at home, attractive blonde hair student using laptop in her living room and look to the camera, female freelancer working at home

Den traditionelle detailhandel i byernes gågader og rundt omkring i landet er under pres. Nethandlen stiger markant fra år til år, og således bliver flere og flere brancher også digitaliseret. Alle forretninger har efterhånden hjemmesider, og der er ikke længere grænser for, hvad du kan købe online. Denne udvikling sker af flere årsager: travlere hverdage, bedre tilgængelighed samt billigere priser online. Det har danskerne taget til sig, og derfor bringer vi her 4 bud på ting, der er nemmere at handle online, samt hvorfor det er sådan. Til sidst giver vi et bud på en branche, som ligeledes er i en rivende digital udvikling.

Bredbåndsabonnementer

Ironisk nok er det nemmere at købe og bestille bredbånd online, end det er i en udbyders butik. Online er det nemlig langt nemmere at få et overblik på tværs af udbydere, hvilket giver os som forbrugere en fordel, når det kommer til bestilling af bredbånd – priser, hastigheder, og tilkøbsmuligheder er noget af det, vi kan sammenligne udbyderne på, og netop sådan en sammenligning finder du via linket lige ovenfor.

Blækpatroner finder du nemmest online

Ligesom med et solidt overblik over bredbåndsmulighederne til dit hjem er det også nemmest at finde de rette blækpatroner, når du handler online. Nogle vil måske automatisk tænke, at det med blækpatroner og printertoner er nemmest at besøge en butik, hvor de ansatte har forstand på det. Men hvad ved en ansat i Elgiganten om, hvilken printer du har?

Ved at handle online får du et markant anderledes overblik, hvad end det er HP’s lasertoner eller Canons blækpatroner, du skal bruge. Det ovenstående link hjælper dig til at finde det helt rette produkt samt at bestille det nemt og billigt, hvilket gør købsoplevelsen meget bedre end i butik.

Tøj er også blevet nemmere

Bredbånd og blækpatroner var ganske illustrative eksempler på, hvilke former for produkter, som efterhånden er blevet nemmere at finde det rette af, hvis du handler online frem for i butik. Et andet eksempel er tøj – men der er ganske vist en forskel. For med tøjhandel online møder du også nogle restriktioner. Det er ikke muligt at prøve tøjet på med det samme, ligesom at der ingen ekspedient er til at prutte prisen ned med. Derimod har den online tøjbranche er markant større udvalg, ligesom at online butikker netop imødekommer deres egne svagheder ved at have 30 dages fuld og gratis returret i rigtig mange tilfælde.

Udklædning er stort set kun på nettet

Du kan nok sige dig selv, hvilke forskelle der er på tøjbranchen og udklædningsbranchen. Den eneste lighed er nærmest, at der sælges produkter i stof, for udbuddet er markant lavere og efterspørgslen er ligeså. Det har betydet, at branchen har udviklet sig ganske anderledes, og at der stort set ikke er flere udklædningsbutikker rundt omkring i de danske byer. Tværtimod bugner det med webshops online, som sælger udklædning og andre finurlige genstande. Med online handel imødekommer man netop de krav, som ofte er blandt de udklædningshandlende. Det er blandt andet forventninger om store sortimenter og et væld af muligheder samt lavere priser. Med andre ord er forbrugerens behov en stor kraft i, hvordan branchen udvikler sig.

Online indkøb. Er det noget for dig?

Vores sidste bud er et forsøg på at illustrere, hvorledes brancher også udvikler sig. For hvem havde turdet forudse for ti år siden, at vi i dag ville have muligheden for at handle friske råvarer og andet fra supermarkedet online? Flere og flere netbutikker åbner for at sælge det samme, som Netto eller Brugsen nede på hjørnet gør. Således har forbrugerne fået en ny mulighed – men om det er nemmere at gøre sine køb online end i butik må være op til dig selv at vurdere.