Få adgang til streamingtjenester i udlandet med en god VPN

Med et VPN kan du sikre dig adgang til alverdens streamingtjenester via en tryg og meget sikker forbindelse. Det er dog ikke kun streaming man kan bruge VPN til. VPN sikrer også din internetforbindelse mod fx overvågning og hacking da den giver dig anonymitet på nettet. Vi kigger herunder lidt nærmere på VPN og især hvorfor det er så smart ift. streaming.

Hvad er en VPN?

VPN er en forkortelse for Virtual Private Network. En VPN, virtual private network, er således lig med det, som mange betegner som ’private internet access’. Det er engelske og meget tekniske ord, men konceptet er faktisk ret simpelt.

En VPN er en særlig form for dataforbindelse, som sikrer, at man kan gå på internettet på en måde, så ens oplysninger og handlinger er krypterede, og dermed er private. En del af denne service indebærer, at brugerens IP-adresse bliver skjult. Og det giver muligheden for at konstruere en falsk geografisk placering.

Brug en VPN til at ændre din placering

Det lyder langhåret, men det er enormt nemt. Der findes nemlig utallige platforme og apps, som man kan benytte sig af til at gå på en bestemt VPN, der knytter sig til en bestemt geografi. Man kan læse alt om VPN på VPNinfo.dk.

Ved aktivt at vælge en VPN, der for eksempel får én til at se ud som om, at man befinder sig i USA, kan man pludselig få adgang til Netflix USA. Man snyder således streamingtjenesten til at åbne op for indhold, der geografisk er knyttet til et andet land. Men endnu vigtigere er det at man bliver anonym på nettet, hvilket gør at du samtidig kan føle dig langt sikrere, når du surfer rundt – du skal f.eks. ikke bekymre dig om at blive overvåget og du er også langt mere sikret mod at blive hacket.

Streaming og VPN på tværs af landene

Som med alt andet, så er der dog nogle helt basale tekniske begrænsninger ved streaming via en online internetforbindelse. De fleste af os tror, at når først vi har oprettet en bruger, og betaler for et abonnement, så kan vi se streaming-tv alle steder og hele tiden.

Dette er dog ikke tilfældet. For nogle streaming-tjenester, som for eksempel TV2 Play, er bundet til en dansk server. Befinder man sig uden for Danmark, kan man ikke altid se indholdet på tjenesten. På en tjeneste som Netflix er indholdet afhængigt af det land, man befinder sig i – og det bestemmer systemet via ens VPN.

Se dansk TV i udlandet

Brugen af VPN er ikke kun smart, når man gerne vil se indhold fra andre lande på en specifik streaming-tjeneste. Den er også nyttig, når man gerne vil kunne benytte sig af en af de streaming-tjenester, som er nationalt forankret.

Vil man se dansk tv i udlandet, så kan man derfor logge på en dansk VPN, imens man sider et sted i udlandet. På den måde får man lov til at se DR, TV2, Viaplay og YouSee i udlandet.

Mange VPN’s at vælge mellem

Når man skal finde en VPN, der kan hjælpe én til at låse indhold op fra andre lande, end det, man befinder sig i, er der rigtig mange forskellige udbydere at vælge mellem. Mange af disse har gratis prøveperioder, og det kan derfor være nødvendigt at skifte lidt mellem dem, hvis man vil undgå at betale.

Eksempler på gode og stabile VPN’s kan være NordVPN og ExpressVPN. Men der findes rigtig mange muligheder. Ofte kan man kigge på de anmeldelser, som andre brugere har givet – de er en god indikator på, om VPN’en er stabil.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here