Facebooks brugerbase falder

Antallet af Facebooks brugere falder

Har du slettet din bruger på Facebook, er du langt fra den eneste. I løbet af de seneste to år har Facebook mistet 15 millioner amerikanske brugere. Det viser nye tal fra en måling foretaget af firmaet Edison Research. Særligt den yngre del af befolkningen vælger det populære sociale medie fra.

Fald i popularitet

67 procent af den samlede amerikanske befolkning over 12 år brugte i 2017 Facebook. Tallet faldt i 2018 til 62 procent, og i år er det faldet til 61 procent. Det fremgår af oplysningerne fra Edison Research. I alt anslås at være 172 millioner brugere på nuværende tidspunkt.

Faldet i antallet af brugere ses blandt yngre amerikanere. Af amerikanere mellem 12 og 34 år brugte 79 procent Facebook. Procenten faldt til 67 procent i 2018 og til 62 procent i år. Antallet af Facebook-brugere over 55 år er derimod steget fra 49 til 53 procent siden 2017.

Sådan går det Instagram, Snapchat og Twitter

I modsætning til Facebook stiger Facebook-ejede Instagrams popularitet blandt den yngre del af den amerikanske befolkning. Fra 2017 til 2019 er de yngre amerikaneres brug af Instagram vokset fra 64 til 66 procent ifølge Edison Research.

Antallet af Snapchat-brugere er forblevet stabilt i løbet af de seneste to år. Det ligger på 62 procent, viser undersøgelsen af Edison Research.

Twitter har som Facebook oplevet et fald i antallet af 12- til 34-årige amerikanske brugere. Procenten er faldet fra 36 til 29 på to år ifølge Edison Research.

Facebook er stadig mest populær

Selvom en del af Facebooks brugere er faldet fra, er Facebook stadig det mest benyttede sociale medie blandt amerikanere over 12 år. Det gælder også for den specifikke aldersgruppe 12 til 34 år ifølge Edison Research.

Undersøgelsen har Edison Research gennemført ved telefoninterviews med 1500 tilfældige amerikanere. Der har altså ikke været adspurgt titusindvis af amerikanere i undersøgelsen, hvilket er værd at bemærke. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here