Genbrugt IT er godt for miljøet og din pengepung

Udviklingen indenfor IT går stærkt, og der bliver produceret store mængder elektronik. Mange virksomheder videresælger deres brugte IT -udstyr, som ikke fejler noget. Det er godt både for virksomheden og for de privatpersoner, som får mulighed for at gøre en god handel. Vi er også med til at skåne vores miljø, når vi genbruger så meget som muligt.

Få god kvalitet for færre penge

Der er mange fordele ved at købe brugt IT -udstyr. Genbrugt IT kan købes i en høj kvalitet til en fordelagtig pris. For eksempel kan du købe en rigtig god brugt computer. Du kan få en computer fra en af de mest anerkendte producenter til en langt billigere pris, end hvad en tilsvarende koster fra ny.
Mange firmaer skifter sit IT -udstyr ud længe før, udstyrets levetid er forbi. Som regel bliver firmaers IT -udstyr nedskrevet efter 2-3 år. Det er på dette tidspunkt, det bliver solgt videre. Da det nedskrives i forhold til købsdatoen, kan det sagtens være, at er brugt endnu kortere tid. Så når du køber genbrugt IT fra virksomheder, får du meget for pengene.

Brugt IT-udstyr er penge værd

Hvis du har en virksomhed og skal have nyt IT -udstyr, skal du sørge for at få et tilbud på det brugte udstyr. Det er nemlig penge værd.

Du kan få et tilbud hos et firma, der køber og videresælger genbrugt IT fra virksomheder. Det brugte udstyr bliver vurderet og prissat. De to ting, der primært afgør prisen, er udstyrets kvalitet og alder. I forhold til kvaliteten bliver der kigget på, hvilket mærke det er, hvilken stand det er i, tyverisikring og udstyrets funktionsdygtighed. Alderen bliver vurderet ud fra type, model og processortype.

Der bliver også sørget for nedtagning, pakning og transport af udstyret. Dermed sikres det, at udstyret bliver pakket på den rigtige måde, så det ikke bliver beskadiget under transporten.

Alle data bliver slettet inden videresalg

Inden udstyret bliver videresolgt, bliver alt data slettet. Dermed er man sikker på, at der ikke ligger personfølsomme data på genbrugt it. Når data bliver slettet, sker det med et certificeret sletteværktøj. Dermed sikres, at data bliver slettet efter Datatilsynets forskrifter.

Sletteværktøjet genererer en rapport, når alle data er slettet. Rapporten fungerer som garanti for, at alt data er slettet fra det brugte it-udstyr. Virksomheden, der har solgt det brugte udstyr, får udleveret rapporten som garanti for, at alle data er slettet.

Genbrugt IT-udstyr skåner miljøet

Meget elektronik bliver smidt ud på trods af, at det stadig virker. Genbrug af it-udstyr er med til at reducere mængden af elektronikaffald og kan bidrage til, at påvirkningen af miljøet mindskes.

Den bedste måde at skåne miljøet og jordens ressourcer er, at genbruge udstyret i det omfang, som det er muligt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here