Hvad koster en hjemmeside? Så meget skal du af med

Hvad koster et website ?

Flere og flere har brug for en hjemmeside, da det meste af samfundet efterhånden er rykket på nettet. Det er både privatpersoner og virksomheder, som i stigende grad opretter hjemmesider til alverdens formål.

Virksomhederne har brug for en hjemmeside, så folk kan finde dem på nettet, når de søger efter en bestemt opgave. Uden en flot og søgemaskineoptimeret hjemmeside vil virksomheden miste utrolig mange kunder og dermed omsætning.

Privatpersoner opretter typisk blogs, hvor de kan skrive om deres store passion og dele dette med verden. Dette er dog også blevet en levevej for mange, og virksomhederne bruges disse blogs til reklame.

Alt dette betyder, at der er behov for flere hjemmesider end nogensinde før.
Men hvad koster en hjemmeside egentligt? Det har vi kigget nærmere på her i artiklen.

Store prisforskelle på hjemmesider

Der er meget stor forskel på prisen på hjemmesider afhængig af sidens formål, da de mere komplekse hjemmesider naturligvis er langt dyrere end en standard side med et standard tema.

Skal man have oprettet en simpel hjemmeside uden nogle specifikke programmerede funktioner, så kan dette gøres for nogle få tusinde kroner. Der er nemlig ikke meget arbejde i at sætte en sådan side op, da hjemmesideprogrammøren blot benytter en forprogrammeret skabelon, hvilket man på hjemmesidesprog kalder et tema.

Med nogle få tilpasninger i temaet, lidt tekst og lidt billeder, så er hjemmesiden faktisk oppe at køre. Dette kræver selvsagt ikke mange timers arbejde, hvorfor en sådan side er temmelig billig. En sådan side er fin til en blog eller en simpel reklameside til den lokale tømmermester.

Skal der programmeres noget specielt for hjemmesiden, så skal man have en udvikler til dette, og her løber timelønnen stærkt. Så jo færre specialfunktioner en hjemmeside skal bruge jo billigere er den naturligvis.

Hvilke andre udgifter er der til hjemmesider?

Man skal altid købe et domænenavn til hjemmesiden, hvilket koster under 50 kr. om året. Der er dog nogle gratisløsninger via f.eks. WordPress, hvor man kan få hostet sin hjemmeside. Dette er dog ikke en særlig god løsning, da man ikke selv ejer siden samt det giver en lang og svær url, som ingen vil kunne huske.

Er man bare det mindste seriøs med ens hjemmeside, så skal man købe et domæne og i langt de fleste tilfælde skal det være et .dk domæne. Vælg gerne et domæne uden æøå og gerne så kort, som det nu er muligt.

Derudover skal man betale for hosting af hjemmesiden, hvilket man gør hos en hostingudbyder. Man køber et såkaldt webhotel, hvor ens hjemmeside kan ligge. De billigste webhoteller ligger på et par hundrede kroner om året, og disse løsninger er tilstrækkeligt for de fleste.

De løbende udgifter til hjemmesiden kommer dermed op på en 200-300 kroner om året som minimum, hvilket også må siges at være overkommeligt for de fleste.

Lav hjemmesiden selv

Vil man spare pengene på udvikling af hjemmesiden, så kan man faktisk selv klare dette. Det er nemlig blevet lettere end nogensinde før, da de såkaldte CMS programmer er blevet langt mere brugervenlige end før.

Det klart mest brugte CMS program er WordPress, som er et gratis og ganske glimrende program til at lave hjemmesider. Det kræver ikke længere kendskab til programmering, når man vil lave en hjemmeside, da WordPress klarer alt dette for en.

Der er rigeligt med gratisfunktioner i WordPress til at lave en flot hjemmeside, men vil man have det lidt ekstra lækkert, så er der også mange muligheder for at købe ekstra funktioner. Det kan være nogle såkaldte premium temaer, som er udviklet lidt ekstra lækkert.

Vælger man at lave det hele selv, så har man dermed kun de løbende udgifter til webhotel og domæne.