Hvordan formaterer man sin computer med Windows 10?

Windows 10 PRO installation login

Det kan være en god idé at formatere sin computer med Windows 10 af mange forskellige årsager. Måske vil du gerne starte på en frisk med en ren installation af Windows 10, eller også har du planer om at skille dig af med din computer.

Og det er især, hvis du vil sælge eller på andre måder skille dig af med din computer, at en formatering kan være nødvendig. Det er nemlig ikke altid nok blot at slette dine filer, da den nye ejer i så fald vil kunne bruge visse programmer til at gendanne filerne, og på den måde finde frem til personfølsomme oplysninger.

Vælger du at formatere din computer og Windows 10, kan du være sikker på, at dine data slettes permanent fra harddisken.

Formateringen trin for trin

Vil du vide, hvordan formaterer man sin computer med Windows 10 som styresystem, så læs med her.

Til at starte med klikker du på Indstillinger under fanen Start. Herefter skriver du “nulstil” i søgefeltet, og så vælger du den mulighed, der hedder Nulstil denne pc. Herefter klikker du på knappen Kom i gang.

Som en nyere funktion i Windows 10 Creators Update kan du vælge at bruge Fresh Start-funktionen Defender, som er et sikkerhedsprogram.

I sikkerhedscentret kan du klikke på Start Forfra, hvorefter din pc vil blive formateret. Du kan selv vælge, hvilke af dine filer og indstillinger, du vil gemme, og hvilke, du vil slette permanent.

Vælg, om du vil gemme eller slette dine data

Vælger du den første fremgangsmåde vil du, efter at have klikket Kom i gang, kunne tage stilling til, hvorvidt du vil slette alle dine data fra computeren eller om du vil gemme nogle af dem.

Hvis du ikke står overfor at skulle sælge eller skille dig af med din computer, kan det være en god idé at gemme diverse indstillinger, apps eller filer.

Vælger du at slette alle data skal du være opmærksom på, at du mister alle dine personlige filer og apps.

Derudover vil de ændringer, du har foretaget i dine indstillinger blive nulstillet. Det samme gælder for eventuelle tilpasninger, som computerproducenten har foretaget.

Klik på linket “Få mere at vide om, hvordan du starter forfra med en ren installation af windows” i bunden af vinduet i indstillinger, hvis du gerne gå mere i dybden med emnet. Linket vil åbne en side, hvor du kan hente et værktøj til formateringen.

Sådan geninstallerer du Windows 10 på din computer efter du har formateret den

Vil du geninstallere Windows 10 på din pc efter du har formateret den, så skal du bruge et såkaldt mediegenoprettelsesvæktøj til formålet. Dette værktøj kan du hente på Microsofts egen hjemmeside. Når du åbner programmet, kan du klikke på Opret installationsmedie.

I samme omgang kan du med fordel få programmet til at downloade eventuelle opgraderinger til din pc, som du ikke havde, før du formaterede den. Har du ikke mulighed for at downloade mediegenoprettelsesværktøjet, kan du benytte en dvd, en USB-nøgle eller en ISO-fil til formålet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here