Hvordan påvirker internettet lånebranchen?

Det er efterhånden længe siden, at man gik ned i banken, hvis man havde brug for at låne penge til forbrug. I dag er der kommet et hav af låneudbydere til, der udlåner penge på baggrund af en online ansøgning. De nye låneudbydere har nogle klare konkurrencefordele sammenlignet med bankerne. Ofte svarer de med det samme, og pengene kan stå på låntagerens konto allerede efter et par hverdage. Hvad er det de nye låneudbydere gør, som banken ikke kan, og har banken stadig sin berettigelse, når det gælder udlån af penge? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Anonymt og let at låne penge

Har du et ønske om hurtigt at låne penge, så kan du med et online lån have pengene stående på din konto inden for blot et par dage. Det er anonymt, og du skal ikke bruge tid på at argumentere for, hvorfor du skal have lov at låne. Der er heller ingen rådgiver, som spørger ind til, hvad du skal bruge pengene på. Hos låneudbyderne er kravene generelt lavere i forhold til bankerne, og tit bliver du godkendt med det samme, såfremt du består kreditvurderingen. Gør du det, kan du underskrive aftalen online med dit NEM-ID, og så bliver pengene sendt til udbetaling. Det er et tempo og en anonymitet, som bankerne har svært ved at konkurrere med.

Hvordan kan det gå så hurtigt?

Hvordan er det egentlig muligt for låneudbyderne at tilbyde så korte svartider? Ofte er kreditvurderingen godkendt eller afvist med det samme. Det er muligt, fordi låneudbyderne godkender eller afviser ansøgningen automatisk. For at kunne tage et mindre forbrugslån på nettet, skal du sjældent leve op til så mange krav. Din indkomst behøver ikke at være specielt høj, og tilmed er det ofte nok blot at være over 18 år samt ikke at stå i RKI. Kan låneudbydernes programmer se, at du lever op til de krav, vil du også blive godkendt. Står du for eksempel i RKI, vil du blive afvist hos de fleste udbydere. Den hurtige svartid er et godt eksempel på, hvilke fordele internettet har givet lånebranchen og ikke mindst de mere onlinebaserede udbydere af lån. Det skal dog siges, at du ved større lån ofte skal indsende årsopgørelse, lønsedler eller et budget. Her vil svartiden blive længere.

Bankerne har stadig noget unikt at tilbyde

Som nævnt så kan bankerne sjældent tilbyde en behandlingstid på få dage. De har dog stadig noget unikt at tilbyde. Ønsker du at låne penge i din bank, kan du nemlig få rådgivning omkring din økonomi. Det er noget, der kan være guld værd i forhold til at få skabt et økonomisk overblik. Selvom renterne og gebyrerne bliver mindre og mindre ved online forbrugslån, er det alligevel stadig sjældent, at vilkårene er bedre end ved bankernes lån. Det du betaler ekstra for hos de onlinebaserede låneudbydere, er altså den hurtige behandlingstid, lavere krav og intet krav til sikkerhed. Desuden finder du sjældent gode boliglån og billån online. Her tager bankerne stadig føringen.

Ny teknologi giver gennemsigtighed

Med over 20 udbydere af online lån alene i Danmark, kan det som forbruger være svært at gennemskue hvilket lån, der i det hele taget er bedst. For at afdække dette behov er opstået hjemmesider, hvor du kan sammenligne de mest populære lån. En af de hjemmesider er kviklanet.dk. På baggrund af avanceret teknologi trækker hjemmesiden et feed over lånene. Bliver lånene ændret, bliver de også opdateret inde på hjemmesiden. Det betyder altså, at der hele tiden er en høj gennemsigtighed, og som forbruger er en side som denne guld værd, når det handler om at finde det bedste lån. Der findes flere hjemmesider som denne, hvor du har mulighed for at sammenligne max ÅOP, løbetid, lånebeløb, alderskrav med videre.

Som du kan læse i artiklen, har internettet altså haft en enorm indflydelse på lånebranchen. Der er ingen tvivl om, at udbyderne vil følge med teknologien, og det sætter et pres på de store banker.