ITunes er nu en del af fortiden

For nylig har flere amerikanske medier udmeldt, at ITunes snart hører fortiden til. Denne populære musiktjeneste, hvor man kan opbevare, afspille og købe musik har ellers været Apples øjesten i snart 20 år.
Denne nyhed kommer sammen med andre store udmeldinger fra Apple. Det store tech-firma har ligeledes meldt ud, at de i fremtiden vil fokusere langt mere på salg og udvikling af iPads og Apple Watches fremfor iPhonen.

Hvorfor har Apple lukket ITunes?

Først og fremmest har ITunes ikke kunne klare den hårde konkurrence, der er opstået over de seneste år på musik-streaming området. Herudover har de udviklet en ny løsning, som kommer til at være en naturligvis udskiftning af ITunes. De vil lancere tre helt nye og separate apps. Èn af disse kommer til at være til musik, en til Tv og serier og en til podcasts. Men disse tre nye apps håber Apple på, at brugernes oplevelser bliver bedre, og at de igen kan konkurrere på markedet. Men hvem er det, der har overhalet ITunes?

Hvad er alternativerne?

Den helt store forskel på ITunes og resten af musikmarkedet er, at ITunes ikke er baseret på et månedligt abonnement.
Abonnementsordningen virker nemlig utroligt godt for mange af de andre spillere på markedet, og det er ingen hemmelig, at den største konkurrent til ITunes har været Spotify i mange år. Men hvor stort er Spotify egentligt blevet herhjemme? Og hvorfor har denne tjeneste sat sig på så stor en del af markedet?

Hvor populært er Spotify?

I løbet af 2018 rundende Spotify hele 180 millioner brugere på verdensplan. Ud af disse er 83 millioner betalende kunder. Dette var en kæmpe vækst i forhold til 2015, hvor tjenesten blot havde 30 millioner betalende kunder.

Men i foråret 2019 rundende musiktjenesten en helt ny milepæl – de har nu mere end 100 millioner betalende abonnementer rundt omkring i hele verden. Størst er denne musiktjeneste i Europa, hvor 40% af kunderne bor, og næststørst er de i USA og Canada, hvor 30% af de betalende brugere bor.

For at sætte dette i perspektiv til ITunes og Apple, så har Spotify nu dobbelt så mange brugere som Apple Music, som er Apples musiktjeneste.
Der er dog en ting, som nok er overraskende for mange. For selvom Spotify har været i en vild udvikling og er populært over hele verden, så laver de store underskud kvartal efter kvartal. I løbet af første kvartal i 2018 havde de et underskud på hele 350 millioner kroner.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here