Julegaver til nørden

Julegaver til nørden. Giv ham den gave han vil elske

Når vi køber julegaver, vil vi gerne have, at de skal være personlige, og at de selvfølgelig skal glæde modtageren. Men hvor skal man starte, når man gerne vil give elektronik gaver, men ikke ved meget om elektronik? Og hvad betyder det, når barnebarnet har skrevet computer gaver på ønskelisten?

Vi har lavet en lille guide over nogle af de bedste elektronik gaver til elektroniknørden. Her kan du finde noget til alle aldre og også gerne noget i forskellige prisklasser. Uanset hvad, er det sikkert, at elektroniknørden bliver glad for, at du har gået den ekstra mil for at finde den perfekte julegave til hende eller ham.

Hvor skal man starte?

Hvis man ikke selv er inde i den teknologiske verden, så kan det være enorm svært at skulle begribe, hvad man skal købe i julegave, og hvor man skal købe den henne. Især hvis det omhandler elektronik gaver.

Men julen handler om at give – og det er ikke kun i forhold til gaver. Det handler også om at give opmærksomhed. Derfor skal du blive god til lytte og spørge ind til interesser og ønsker. Her kan du helt sikkert få meget inspiration til en julegave.

Er du stadig er helt på bar bund, så er det heller ingen skam i at spørge vedkommende for et link eller et billede af det, personen ønsker sig. Eller man kan spørge om, hvor man skal gå hen for at købe julegaven. Det er også altid en god idé at gå ind i elektronik-butikker og spørge om hjælp.

De er selv elektroniknørder, og de ved, hvad man ønsker sig, når man er en 15-årig pige, som elsker computerspil og musik, eller en 59-årig mand, der holder af at se black-noir film.

Giv en personlig gave med gadgets

Hvis du har lyttet godt efter, hvilke interesser personen har, så kan små og store gadgets være en rigtig god gave. Gadgets betegner små og elektroniske gaver, der ikke nødvendigvis har en vigtig funktion. Ofte kan det være en opgradering af noget, man allerede har. Men det kan også være en speciel samlegenstand, som personen holder af at samle på.

Gode eksempler på forskellige elektroniske gadgets er teknologiske ”legetøj” så som droner eller fjernstyrede biler og fly, hvis det er en hobby, personen har. Denne gave kan altså blive rigtig personlig, fordi du viser, at du har lyttet godt efter, når personen har fortalt ivrigt om sin interesse. Men det er også i stort sted at starte, hvis ikke man ved meget om elektronik og teknologi.

Køb et digitalt armbåndsur i julegave

Det digitale armbåndsur er til en af de bedste julegaver til ham eller hende, der holder af elektronik, træning og forskellige smarte gadgets, der kan kobles sammen med mobiltelefonen. I dag kan armbåndsurene nemlig meget mere end bare at vise tiden. De kan også måle antal skridt, søvnmønster, puls og meget, meget mere.

Denne gave er én af de dyrere elektronik gaver, hvis man gerne vil give et ordentligt armbåndsur, der har mange forskellige features. Men hvis man ikke har helt nok penge til et digitalt armbåndsur, så spring videre og læs omkring gavekortene nedenunder.

Giv et gavekort til konsol- og computerspil

Gavekort er en rigtig god gave at give, fordi de både er personlige udvalgt til at være et gavekort til en bestemt butik. Samtidig er gavekortene også lette at købe og sikre vindere, fordi modtageren selv kan beslutte, hvad hun eller han vil bruge gavekortet til.

Her skal man bare finde ud af i hvilke butikker – måske endda online spilbutikker – hvor personen godt kan lide at shoppe efter elektronik og spil. Det gør ikke noget at spørge ind til, hvor personen for eksempel køber sine kontrol- og computerspil og købe et gavekort dertil. Ellers er det også en sikker succes at købe et gavekort til en butik som Elgiganten.

Computer gaver og alt det, der følger med

Hvad betyder det, når der står computer gaver på ønskelisten?

For det meste betyder det faktisk bare, at personen ønsker sig noget hun eller han kan bruge sammen med sin computer. Det kan for eksempel være et nyt computerspil. Hvis du ved, hvilke spil personen holder af at spille, kan du altid gå ned i en butik som Elgiganten og spørge, om de kender til lignende spil.

Andre gode eksempler på computergaver er computertilbehør så som nye høretelefoner, nyt tastatur og ny mus. Husk at lytte efter, hvis personen klager over, at noget til deres computer er forældet. Og spørg ind til hvad de godt kunne tænke sig at have i stedet. Og husk at skriv det ned, så du ikke glemmer det!

Men ofte behøver computer gaver ikke også at være elektroniske gaver. Det kan nemlig også være en ny computerstol eller musemåtte. Selv om elektronik nørden elsker elektronik, så elsker de også ikke-elektroniske ting. De fleste elektronik-nørder vil for eksempel sikkert også blive glade for et svært Lego-sæt eller biografbilletter.

Vær kreativ med julegaven

Måske synes du personen arbejder for meget og har brug for en pause? Så kan en julegave så som Lego eller biografbilletter også være en sød og betænksom gave til elektroniknørden, der trænger til at komme lidt væk fra computerskærmen. Hvis ikke selv personen er kommet med nogle specifikke ønsker, så kan oplevelser og andre ikke-elektroniske gaver også sagtens gå til elektroniknørden.

Det er selvfølgelig altid dejligt at give en julegave, som man ved falder i god jord. Men nogle gange kan det være en god idé at give noget, som personen ikke ønsker sig. Især hvis man kender personen rigtig godt og kan være lidt kreativ med gaver, som personen ikke selv har tænkt på.

Julen handler som sagt om at give. Give tid og opmærksomhed. Så hvis ikke man har mange penge til at købe en elektronisk gave, så kan en betænksom hjemmelavet eller anden kreativ gave også være en hel fin gave. Så længe man kan vise, at man har lyttet efter og haft personen i tankerne, når man har valgt gaven. Så skal modtageren nok blive lykkelig for gaven – elektroniknørd eller ej!