Min computer er langsom – sådan fikser du den

Sådan fixer du en langsom computer

Hjemmesiden loader og loader. Din tålmodighed slipper mere og mere op. Til sidst kan du ikke holde det ud mere, og du lukker arrigt computeren i, fordi den som sædvanligt kører i snegletempo.

Lyder dette scenarie bekendt? Så er du ikke den eneste, som har det sådan. Hvis der er noget som kan få os op i det røde felt, så er det nemlig en langsom computer.

Gider du derfor ikke længere undskylde dig med sætningen ”Min computer er langsom!”? Så er der heldigvis flere ting, du kan prøve af for at få din computer op i gear igen.

Herunder får du 5 tips til, hvordan du kan fikse din langsomme computer, og så skal du forhåbentlig aldrig ytre sætningen ”Min computer er langsom!” igen.

Ryd op i dine programmer

Har du en masse programmer installeret på din computer, som du aldrig bruger?

I så fald er det på tide at få ryddet op i dem. Programmer fylder en masse, og jo mere overbebyrdet din computer er, jo større er risikoen for, at den bliver langsom. Så væk med det spil du ikke spiller længere, og det matematikprogram fra gymnasiet du aldrig kommer til at bruge igen.

Deaktiver unødvendige opstartsprogrammer

Når du starter din computer, vil flere af dine programmer også starte op i baggrunden. Det betyder, at der reelt kan være 15 programmer, som kæmper om at starte op på samme tid. Det kræver en masse ressourcer fra din computers side af, og som konsekvens sættes tempoet ned. Derfor gælder det for dig om at deaktivere de programmer, som ikke skal starte op, når du tænder for computeren.

Opstartsprogrammer er en meget hyppig grund til, at folk får langsomme computer. I stedet for at ringe eller tage ind til en til en butik og spørge personalet ”Min computer er langsom, hvad skal jeg gøre?”, kan du sagtens gøre det hjemmefra og spare de penge. Der findes forskellige guides på nettet alt efter, hvilken computer og windows-indstilling du har.

Slet dine filer

Det er ikke alle programmer, som sletter deres filer efter brug. Også selvom filerne kun bruges midlertidigt. I stedet efterlader programmerne dem på harddisken, og hvis din computer efterhånden har fået ophobet en stor mængde af filer, kan det gøre din computer langsom. Din filer bliver liggende på harddisken, indtil du selv går ind og sletter dem aktivt. Når du sletter din filer, skal du være opmærksom på også at slette dem fra papirkurven for at komme helt af med dem.

Pas på virusser

Der følger aldrig noget godt med en virus. Noget af det første du kan kigge efter, hvis din computer lige pludselig er langsom, er, om den har fået sig en virus. En virus er kreeret til at skade, og den kan sagtens gøre din computer langsom. Det er derfor vigtigt, at du installerer et antivirusprogram og jævnligt sørger for at scanne for virus og malware.

Min computer er stadigvæk langsom – Vær opmærksom på udvendige forstyrrelser

”Min computer forbliver ved med at være langsom, uanset hvad jeg har prøvet!” Det sker nogle gange, at folk når til dette opgivende punkt. Hvis du også føler, at du har prøvet alt, så skal du til at kigge på din computers omgivelser.

Hvis din computer står i et meget støvet rum, vil computerens blæsere suge alt for meget støv og snavs ind, hvilket kan tilstoppe computeren og medføre, at den ikke kan komme af med varmen. Og jo varmere computeren er, jo langsommere bliver den. I værste tilfælde kan du risikere, at den bryder sammen.

Sørg derfor for at gøre rummet rent eller lad vær med at have din computeren stående i det beskidte rum.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here