Så mange nyder godt af en andens Netflix-konto

Mange springer over, hvor gærdet er lavest, når de vil se film og tv-serier på Netflix. De får adgang til streamingtjenesten via en andens Netflix-bruger. På den måde slipper de helt for selv at betale for tjenesten. Det er oftest den nemme adgang til familiemedlemmers login, der bliver udnyttet.    Det viser en ny amerikansk undersøgelse.

En ud af fem snyder sig til Netflix

Omkring en ud af fem amerikanere betaler ikke for abonnement til Netflix (15 til 20 procent). Det fremgår af en undersøgelse fra Cordcutting.com, som er en blog dedikeret til at udforske blandt andet streamingløsninger. Andelen af ikke-betalende danske brugere af Netflix kendes ikke, men formodes også at være bemærkelsesværdig.

60 procent i den amerikanske undersøgelse svarede i en rundspørge, at de ville bruge penge på Netflix, hvis de selv skulle betale for et abonnement for at kunne bruge tjenesten. 

De fleste, der bruger en andens Netflix-login, gør brug af deres forældres login. Det gjaldt for næsten halvdelen af undersøgelsens personer. 14 procent gør brug af en søskendes login, og 12 procent nyder godt af deres kærestes loginoplysninger til at se film og serier online.

Netflix mister millioner om måneden ved konti-deling

Amerikanerne i undersøgelsen bruger i reglen Netflix i to år og to måneder. I den tidsperiode sparer de i snit knap 1400 kroner hver ved at udnytte en andens abonnement. Det er imidlertid et økonomisk nederlag for den populære tjeneste. 

Af alle streamingtjenester lider Netflix det største økonomiske tab om måneden som følge af brugeres manglende abonnement-betaling. Den gigantiske amerikanske streamingtjeneste går glip af op mod 192 millioner dollars hver måned ifølge undersøgelsen fra Cordcutting.com. Det svarer til omkring 1,2 milliarder kroner om måneden.  

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here