Sørg for det rette udstyr når familien skal på camping

Campingvogn

Campingferie kan varierer meget. Nogen vælger at smide campingvognen bag på bilen, andre tager en autocamper og sidst men ikke mindst, er der nogen der vælger en teltferie. Uanset hvad i som familie vælger, så er der noget udstyr, der er nødvendigt.

Hvis du er til det helt simple campingliv med telt og kun få fornødenheder, så er en teltferie det helt optimale valg. Skal campingferien derimod bestå af det største luksus, så er en campingvogn eller autocamper mere passende til jer. Der er ikke noget rigtigt eller forkert i forhold til camping, det handler bare om at få det rette udstyr til ferien.

Hvilket udstyr er nødvendigt til teltturen?

Hvis familien skal på teltferie, så er der noget udstyr, der gør turen lidt mere bekvem. Først og fremmest har i selvfølgelig brug for et telt, der passer til størrelsen af jeres familie. Hertil er det en nødvendighed at sørge for pløkker og barduner, så teltet kan være plantet solidt på jorden – og selvfølgelig en pløkhammer, så pløkkerne kan slås i jorden. For en mere komfortabel tur, kan det være en god idé med enten et teltunderlag eller en presenning.

Det kan godt være lidt koldt udenfor, når man sover i telt. Derfor er det heller ikke en god idé at ligge direkte på jorden. Liggeunderlag er en mulighed, men luftmadrasser giver en bedre komfort i løbet af natten. Kombiner luftmadrasser med puder og soveposer, og så har i faktisk muligheden for en ganske komfortabel nat i teltet.

Hvad der ellers er brug for i løbet af en telttur afhænger lidt af, hvad man sætter af krav til turen. En køleboks, der kan tilkobles bilens 12V forsyning er en rigtig god idé til opbevaring af mad, og herudover skal der selvfølgelig medbringes service, glas og bestik, så det er muligt at spise af noget også. Om man laver mad over bål eller et transportabelt gasblus, så er det nødvendigt med lidt kogegrej. Der findes altså meget forskelligt campingudstyr og tilbehør, og det er op til den enkelte familie, hvor meget der er en nødvendighed til teltturen.

Campingferien kan være en luksusferie

En campingvogn eller en autocamper er en god feriemulighed, hvis i som familie stadig gerne vil på campingferie, men i gerne vil opgradere teltturen til lidt mere luksus. I en campingvogn erstattes luftmadrasserne med senge, og maden over bål erstattes med måltider tilberedt på et komfur. Alene her er ferien opgraderet fra primitiv til luksus, men det betyder slet ikke være det eneste. Moderne campingvogne kan være indrettet i utrolig luksus, hvor du har både adskilte soverum, stue, bad og køkken. Her for du lækre luksussofaer, mulighed for TV, bruser, bad og selvfølgelig komfortable senge at sove i. Du kan fx finde campingudstyr hos CF Horsens

En ferie i en campingvogn kræver altså ikke samme udstyr som en teltferie, og i en campingvogn er det således muligt at medbringe størstedelen af tingene fra eget hjem såsom dyner, puder, gryder, service og lignende. Mange vælger dog at have 2 sæt af køkkenudstyr – et sæt til hjemmet og et sæt til campingvognen.