Stadig flere danskere køber elbiler

Danskernes interesse for elbiler er lige nu større end nogensinde. I år er der solgt 200 elbiler i de første tre uger af januar. Det er ti gange så mange elbiler, som der blev solgt i de tre indledende uger i 2018. I begyndelsen af sidste år var salgstallet kun på 18 elektriske biler. Det viser nye tal fra automobilimportørerne.

Den mest populære grønne bil er Nissan Leaf, som i øjeblikket også er Europas mest solgte bil med elmotor. Nederst i artiklen her kan du se en oversigt over de fem mest solgte elbiler i 2018.  

Mere favorable priser

Der kan være flere grunde til, at salget af elbiler er i markant stigning. For eksempel har elbilerne fået større batterier og dermed en udvidet rækkevidde. Men først og fremmest bliver der lanceret mere prisfornuftige elbiler på markedet end tidligere. Prismæssigt er elbilerne altså i dag i højere grad i stand til at konkurrere med de traditionelle biler, der drives af en benzin- eller dieselmotor.

Selvom mange i dag foretrækker de grønne biler frem for traditionelle biler, er antallet af elbiler i Danmark stadig lavt. Hele sidste år blev der kun solgt omring 1.500 elektriske biler. I alt bliver omkring 10.000 biler med elmotor taget i brug i Danmark.

Stejl stigning i antallet af elbiler

Det lave antal af elektriske biler må dog forventes at stige markant inden for få år, hvis tendensen fortsætter. Fra 2017 til 2018 sås en fordobling i salget af biler, der drives af en elmotor. Særligt i sidste halvdel af 2018 voksede salgstallet kraftigt, og udviklingen er fortsat ind i det nye år.

I fremtiden vil der ske flere tiltag fra bilfabrikkerne. Blandt andet vil bilfabrikker begynde at massefremstille deres nye, billigere modeller med elmotor.

Top fem: De mest solgte elbiler i 2018

  1. Nissan Leaf
  2. Renault Zoe
  3. Hyundai IONIQ
  4. BMW 13
  5. Nissan E-Nv200

Kilde: Bilstatistik.dk