De bedste serier på Netflix netop nu

De bedste serier på Netflix netop nu

Leder du efter den næste serie, du skal binge-watche i efteråret? Eller mangler du bare at grine lidt med nogle fjollede karakterer fra en god komedieserie?

Fortvivl ej, for vi har her samlet en liste over de bedste Netflix serier i 2018. Og vi har fokuseret på nogle af de nye serier på Netflix, så du kan finde en, du ikke har set før.
Læs også: De bedste Netflix film netop nu

Hvilken serie skal jeg se? Liste over de bedste serier på Netflix

Der er så mange muligheder for underholdning på internettet, og det kan være svært at vide, hvorhenne man skal starte. Derfor ender man ofte med at gense gamle serier i stedet for at finde nogle nye serier på Netflix.

Heldigvis har vi samlet en liste til dig, der har brug for at overblik over de bedste serier på Netflix, der primært har haft sæsonpremierer inden for de sidste to år.

Vi har arrangeret dem i forhold til genre.

Så kan du lynhurtigt finde frem til de bedste serier på Netflix i den genre, du har lyst til at se.

De 3 bedste komedieserier på Netflix

New Girl

Genre: komedie, romantik, drama

Den 6. sæson af komedieserien med Zooey Deschandel i hovedrollen havde premiere tidligere i 2018 på det danske Netflix. I serien følger vi den søde og fjollede karakter Jess, når hun flytter ind i et bofællesskab, efter hendes kæreste har været hende utro. Her mødes hun med tre mænd, der nu skal vænne sig til Jess’ evige optimisme, quirkyness og ustyrlige glæde ved at bryde ud i sang i deres lejlighed. Samtidig skal alle karakterer navigerer rundt i deres liv som moderne mennesker i starten af 30’erne med alt, hvad der følger med.

New Girl er en feel-good serie til dem, der gerne vil grine og sommetider græder med deres karakterer, som er næsten umulige ikke at holde af. Hvis ikke man allerede har set New Girl, så er der altså 6 sæsoner, der kan binge-watches hele efteråret og vinteren. Den 7. og sidste sæson af New Girl formodes at komme ud på det danske Netflix i foråret 2019.

Rick & Morty

Genre: komedie, Sci-Fi, fantasy

Hvis man er til Sci-Fi og sort humor, så har man garanteret fået anbefalet Rick and Morty før. Serien er et perfekt eksempel på, at man sagtens kan lave animationsserier på Netflix til voksne også. I serien følger vi den gale og dybt alkoholiseret videnskabsmad Rick og hans barnebarn Morty, som de udforsker og bliver kastet ind i nogle vilde videnskabelige eventyr og verdener.

Rick and Morty er til dig, der elsker sort komedie. Serien er blandt andet blevet produceret af Don Harmon, der også har instrueret komedieserien Community. Rick and Morty er dog en langt mere sorthumoristisk show, der minder mere om en animationsserie så som Futurama. Lige nu ligger der 3 sæsoner af Rick and Morty på Netflix.

Master of None

Genre: komedie, romantik

I Master of None er det komiker, skuespiller og forfatter Aziz Ansari, der spiller hovedrollen Dev i denne serie, som han selv står bag sammen med hans co-forfatter Alan Yang.

Dev forsøger at gøre det som skuespiller i dagens mediebranche. Serien kan på mange måder ses som en kommentar på dagens medie- og filmbranche. Samtidig er man aldrig i tvivl om, at det er en komedie, man ser, for den er spækket med finurligheder og den evigt charmerende Aziz Ansari, der nok stadig er bedst kendt for sin rolle som Tom Haverford i serien Parks and Recreation.

Du skal se Master of None, hvis du leder efter noget anmelderrost komik, der også har en tyngde i sig. Sæson 2 af Master of None havde premiere i 2017 på Netflix, og man kan finde både sæson 1 og 2 af komedieserien på Netflix også.

De 3 bedste krimiserier på Netflix

Mindhunter

Genre: krimi, spænding, drama

Mindhunter er en ny krimiserie med kun én sæson, der allerede har fået meget opmærksomhed, da den udkom sidste år på Netflix. Den blev blandt andet udråbt til at være én af de bedste nye serier på Netflix, der udkom det år.

Serien følger to kriminalbetjente i 70’erne, der forsøger at komme ind på seriemorderes motiver. Men det er ikke uden skepsis fra resten af FBI-stablen. Desuden byder Mindhunter med nogle særdeles nervepirrende interviews med seriemordere, der er baseret på virkelige seriemoderere i 1970’ernes USA. Nævneværdige er især Cameron Britton, der spiller den amerikanske seriemorder Edmund Kemper. Serierne er værd at se bare for den præsentation.

Mindhunter er til dem, der er interesseret i kriminologi og psykologi, og serien er et must-see for alle, der er interesseret i krimigenren og seriemoderer. Mindhunter er allerede bekræftet til at få en sæson 2.

Narcos

Genre: krimi, spænding, drama, action

Narcos tager udgangspunkt i virkelig hændelser for den colombianske narkotikasmugler Pablo Escobar. Han ledede det colombianske narkotikakartel Medelínkartel i den sidste halvdel af det 20. århundrede og blev mangemillionær ved at distribuere narkotika over grænserne. Narcos er en krimi- og dramaserie, der er spækket med action og nervepirrende hændelser, der ofte er inspireret af virkelige hændelser for Pablo Escobar og hans kartel.

  1. sæson havde premiere på Netflix i 2017, og der er også en 4. sæson på vej.

Hvis du elsker krimi- og dramaserier, så er Narcos ikke en serie, du vil gå glip af, eftersom den rangerer højt hos anmeldere såvel som seere.

Sherlock

Genre: krimi, spænding, drama

Sherlock er en krimiserie, der har fået meget opmærksomhed og anerkendelse især for dens to mandlige hovedroller Sherlock Holmes og Dr. Watson, der spilles af Benedict Cumberbatch og Martin Freeman. Serien følger en moderne Sherlock Holmes, der stadig har base på Baker Street 221B. Denne Sherlock løser blot mysterier og kriminalsager i det 21. århundrede. Det er et fornyet perspektiv på den klassiske karakter, der i den grad er værd at kaste sig over.

Hvis man kan lide den oprindelige Sherlock Holmes, så er denne serie klart at anbefale. Det er den desuden også, hvis man er til spænding, krimi tilsat noget spidst humor. Den nyeste sæson er fjerde sæson, der udkom i 2017. Alle fire sæsoner af Sherlock er at finde på det danske Netflix.

De 3 bedste Sci-Fi og fantasy serier på Netflix

Black Mirror

Genre: science-fiction, fantasy, thriller

Black Mirror er en meget populær britisk serie, der følger en nyt narrativ og nye karakterer for hver episode. Dog har stort set alle episoderne til fælles, at de er dystopiske fremtider ikke langt fra vores egen teknologiske nutid. Desuden har de nogle af de dygtigste britiske skuespillere med, hvoraf mange har haft deres debutrolle i denne serie, der ofte er at finde på alle lister over de bedste serier på Netflix.

Black Mirror giver masser af tankestof, og det er en serie, der er svær at binge-watche. Mange af episoderne er omkring en time lange, og de giver masser af tankestof omkring det at være et moderne menneske, ligesom de sætter menneskets forhold med teknologien i et kritisk perpektiv. Der er fire sæsoner af Black Mirror, og de ligger alle sammen på det danske Netflix.

Stranger Things

Genre: science-fiction, fantasy, drama, gys

Stranger Things er en ode til 80’erne og dens film og popkulter. Så hvis man var ung i 80’erne, så vil man helt klart kunne genkende noget i serien, eftersom den er spækket med referencer til popkultur og samfundsdebatter. Af gode serier på Netflix rangerer denne serie altid højt, fordi den både er hjertevarm og spændende.

I Stranger Things følger vi fire drenge, der spiller Dungeons and Dragons i kælderen i Mikes forældres hus. Men på vejen hjem forsvinder Will og en stor søgning efter den forsvundne dreng går nu i gang. Når pigen Eleven, der spiller af Millie Bobby Brown, dukker op, hjælper hun med at lede efter Will i det såkaldte Upside-Down.

Stranger Things har 2 sæsoner, men den forventes at blive fornyet for en 3. sæson også, eftersom serien er blevet meget populær. Hvis ikke man allerede har set den, så er den et godt sted at starte, eftersom den byder på lidt fra alle genrer. Desuden har den et charmerende cast, som man ikke kan andet end at elske.

Daredevil

Genre: fantasy, drama, action

Daredevil er en Marvel-serie, og det er nok i manges øjne, den bedste af de Marvel-serier, der ligger på Netflix. I Daredevil følger vi den blinde advokat Matt Murdock, der spilles af Charlie Cox. Hans andre sanser er blevet forstærket, fordi han har mistet evnen til at se i et kemikalieuheld som barn. Han bruger sin blinhed til sin fordel, når han bekæmper kriminalitet i New Yorks gader om natten som Daredevil. Serien er baseret på en Marvel tegneserie af samme navn.

Der ligger lige nu 2 sæsoner af Daredevil på Netflix, men en 3. sæson er formentlig lige på trapperne. Hvis ikke man kan vente, så optræder Daredevil også i crossover-serien The Defenders sammen med 3 andre Marvel-karakterer, der hver har deres egen serie på Netflix. Serien er til dig, der også elsker Marvels cinematiske univers, eller som bare elsker nogle gode og velinstruerede action-sekvenser.

De 3 bedste dramaserier på Netflix

Peaky Blinders

Genre: drama, krimi, spænding

Peaky Blinders er en krimi- og dramaserie, der finder sted i Englands Birmingham lige efter 1. Verdenskrig. Peaky Blinders er løst baseret på en kriminel gruppe, der havde sin base i Birmingham i midten af det 19. århundrede. Serien foregår lige midt i industrialiseringen, der fremstår mørk og beskidt i denne fantastisk flotte produktion. I Peaky Blinders følger vi gruppens overhoved Thomas Shelby, der spilles af Cilian Murphy, stige op gennem den kriminelle rangstie med mord, smugling og korruption.

Peaky Blinders er til dig, der sætter pris på et flot håndværk og en spændende historie. Peaky Blinders’ sæson 4 havde premiere i 2017, og sæson 5 forventes at udkomme i 2019. Indtil da har man god tid til at få set de resterende sæsoner om Thomas og resten af Shelby-familien.

The Crown

Genre: drama, romantik, periodedrama

The Crown er én af de serier på Netflix, der har den største produktionsværdi, og det kan man godt fornemme, når man ser serien. I The Crown følger vi den engelske Dronning Elizabeth, som spilles af Claire Fox, tidlige regeringstid, der finder sted i midten af 1900-tallet. Serien er både en historisk og utroligt smukt drama, der har vundet mange priser. Hvis man er til periodedramaer eller elsker historiske drama, så er The Crown et must-see.

2 sæson ligger nu tilgængeligt på Netflix, og det forventes at sæson 3 vil udkomme i 2019. Der forventes derudover, at komme 6 sæsoner, så hvis man springer med på vognen nu, så er der en masse at se frem til de næste par år.

Breaking Bad

Genre: drama, krimi, spænding, thriller

Breaking Bad har efterhånden opnået en klassiker-status inden for serie-verdenen og bliver ofte fremhævet som én af de bedste serier på Netflix. Breaking Bad indleder med, at en kemilærer får konstateret lungekræft. I forsøget på at forsikre sin familie økonomisk efter hans egen snarlige død, begynder han at producere og sælge stoffer og formår at producere amfetamin med hans viden inden for kemi. Serien har især opnået meget opmærksomhed for især manuskriptet og de to hovedpersoner Bryan Cranston og Aaron Pauls skuespilspræstationer.

Breaking Bad har 5 sæsoner, og hvis man ikke allerede har set denne populære og anmelderroste serie på Netflix, så er det bare med at komme i gang. Den følger en interessant præmis, der minder om den første Die Hard film: En hel almindelig mand bliver presset ud i en hel ualmindelig situation. Breaking Bad er derfor også et studie i, hvad visheden om en snarlig død, kan få et menneske til at kaste sig ud i.

De 3 bedste dokumentarserier på Netflix

American Vandal

Genre: mockumentary

American Vandal er ikke rigtig en dokumentarserie, men det er en ret så overbevisende parodi af en dokumentar. Serien tager afsæt i en sag, hvor drengen Dylan Maxwell er blevet bortvist fra sin high school, fordi han er blevet dømt for at have spraymalet alle læreres biler. To aspirerende filminstruktører fra skolens mediehold tager sagen i egen hånd, når de risikerer deres egne uddannelser for at kunne frikende Dylan fra gerningsstedet.

American Vandal er en parodi på true-crime serier, hvor man følger ledetråde og fodspor helt ned til selv de mindste detaljer. American Vandal er en virkelig vittig serie, men den er samtidig meget tankevækkende, og den forstår at skabe sympati for dens karakterer. Samtidig er det næsten umuligt ikke at sluge flere af episoder af gangen. Både sæson 1 og den nyeste sæson 2 af American Vandal ligger nu på Netflix.

Making a Murderer

Genre: dokumentar, krimi, spænding

Making a Murderer fik premiere tilbage i 2015 og blev næsten med det samme en stor succes. Making a Murderer er filmet over 10 år og følger Steven Avery og hans nevøs rettergang for mordet på unge kvinder. Serien har fået mange til at tro, at de to er blevet uskyldigt dømt for et mord på en 25-årig kvinde. Serien har sat gang i spændende debatter om forholdet mellem juridiske sager og underholdning.

Er man til true-crime, eller vil man gerne have et kritisk indblik i det amerikanske retssystem, så skal man ikke snyde sig selv for denne dokumentarserie. Det er en serie, der i den grad har skilt vandene i forhold til fremstillingen af den amerikanske retssystem og det amerikanske politi. Serien har kun en enkel sæson med 10 episoder, der hver især varer omkring en time, så der er nok at stof at dykke ned i.

Planet Earth

Genre: dokumentar

Planet Earth er en klassisk dokumentarserie, der undersøger forskellige aspekter af livet på jorden. I en tid hvor vi alle fjerner os længere og længere væk fra naturen, er Planet Earth den perfekte serie til at minde os om naturens små og store mirakler. Med den beroligende stemme af David Attenborough er serien en af de bedste serier på Netflix til kunne slappe af med en søndag morgen.

Planet Earth bliver ofte fremhævet som den bedste dokumentarserier om naturen, fordi den er filmet i højeste kvalitet. Så hvis man gerne vil drages af flotte billeder af jordens vidundere, samtidig med at lytte til David Attenboroughs beroligende stemme, så er Planet Earth den helt rigtige serie til dig. Den anden sæson havde premiere i 2016, ti år efter den første sæson udkom på TV. Nu kan begge sæsoner ses på Netflix.

Læs også: Test streamhastigheden af din internetforbindelse her